Sfatul profesionistului: Cum pregătim tenul pentru machiaj?

Indiferent de tipul de ten pe care îl aveți, pentru a obține un machiaj de invidiat trebuie să urmați niște pași simpli de pregatire preliminară a feței. Machiajul acţionează în timpul zilei ca un scut împotriva poluării şi a intemperiilor (care deteriorează nivelul de hidratare) însă pe timpul nopții, machiajul are un efect nociv (îmbâcseşte porii).  Primul pas este demachierea după care urmează tonificarea și abia apoi hidratarea tenului. Dar să le luăm pe rând!

În ceea ce privește demachierea, masajul se face contra sensului de formare a ridului și întotdeauna în sens ascendent. Un proces complet de demachiere care va  aduce strălucire tenului dumneavoastra este format din 8 pași simpli. Mai întâi se pregatesc cele necesare (6-8 cotonete umezite și demachiantul) după care se trece la demachierea propriu-zisă a feței.

Se începe cu demachierea ochilor. Ochii stau închişi, iar pleoapa superioară se ridică uşor de la arcadă. Pleoapele se curăţă pe rând, fiecare ochi cu câte o cotonetă înfășurată pe degetul mijlociu prin mişcări de sus în jos şi de la stânga la dreapta. Pleoapa inferioară se curăţă dinspre colţul extern spre cel intern după care toată zona ochilor se tamponează imediat cu un şerveţel pentru a îndepărta complet demachiantul.

Urmează curățarea gâtului, a maxilarului și a bărbiei. Gâtul se curăță prin mișcări ascendente, fără a atinge zona centrală, unde se află tiroida. Maxilarul se curăță prin mișcări ample din centrul bărbiei, pe linia mandibulei, până la ureche.

Obrajii se curăță dinspre nară spre ureche, pe deasupra pomeţilor, dinspre colţul gurii spre colţul extern al ochilor și dinspre colţul intern al ochilor spre tâmple.

Curățarea frunții se face de la o tâmplă la alta, în 6 fâşii egale, cu susţinerea tâmplei.

Nasul este singura zonă a feței unde se acceptă mişcări descendente. Nările se curăţă separat, prin mişcări circulare.

Pentru demachierea buzelor se mușcă mai întăi dintr-un șervețel pentru a lăsa surplusul de ruj sau gloss și apoi se susţine colţul gurii şi se şterg buzele de la un colţ la altul.

Tonificarea tenului are și ea un rol important deoarece tonicul îndepărtează urmele de demachiant, curăţă porii şi reface pielea obosită de la machiaj.

Ajungem acum la cel de-al treilea pas al pregătirii tenului pentru un machiaj de invidiat și poate că cel mai important – hidratarea. O cremă hidratantă trebuie să ofere pielii un scut de protecţie. Un hidratant de calitate trebuie să stea la suprafaţa pielii, deşi cremele de noapte trebuie să pătrundă mai adânc în piele(sunt mai „grele”). Dacă hidratantul nu stă pe piele ci intră în profunzime, machiajul va fi absorbit şi el sau se va închide la culoare. Crema hidratantă se aplică prin masaj de la baza gâtului spre lateral, se tapotează uşor sub bărbie iar apoi se ridică spre pomeţi şi se eliberează spre conturul feţei; pe frunte se face un masaj prin apăsare şi eliberare succesive pentru relaxarea mușchilor.

 Sorin Luca

Sursă foto: 
earabgirls.com