Sfaturi pentru dinţi sănătoşi

Mulți oameni au teamă de dentiști, ceea ce îi impiedică sa facă vizitele recomandate la cabinetele dentare. Aceste sfaturi te vor ajuta să te găndești mai mult la sănătatea ta și să eviți problemele dentare pe viitor.

Controale dese la dentist te feresc de multe probleme. Printre acestea se numără și cancerul oral. Această serioasă problemă de sănătate care aparține de gură, limbă sau gât poate fi tratată dacă este diagnosticată si tratată la timp. Făcând controale regulate la dentist și evitând tutunul, poți scăpa de multe neplăceri.

Ai grijă de gingii. Gingiile necesită și ele foarte multa atenție. Dacă nu sunt îngrijite, acestea pot duce la pierderea dinţiilor la adulţi, dar pot provoca şi boli de inimă sau atacuri vasculare. Diagnosticată din timp, gingivita poate fi tratată. Spala-te pe dinţi de două ori pe zi, foloseşte aţa dentară şi mergi la control regulat, sau ori de câte ori ai probleme. Astfel nu o să ai probleme cu gingiile.

Curăţarea dentară si controalele sunt foarte importante. Ei bine, aşa cum am mai spus, fie că îţi place sau nu, trebuie să mergi la dentist. Dacă nu ai nicio durere, asta nu înseamnă că totul este în regulă. Probleme dentare pot fi înşelătoare, iar aceste controale te ajută să menţii sănătatea dinţilor. A avea dinţii albi, un zâmbet curat , este un lucru bun, însă un control amănunţit al cavităţii bucale, poate prevenii multe probleme.

Spală-te de două ori pe zi. Dacă îţi  perii dinţii de două ori pe zi, îndepărtezi impurităţiile care se depun pe dinţii tăi. Este indicat să te speli dupa fiecare masă, dacă se poate, astfel resturile de la mâncare nu îşi vor afecta dinţii şi măselele. Aţa dentară are şi ea un rol foarte important. Periuţa de dinţi te ajută să cureţi doar la suprafaţă, dar între dinţi şi măsele, acolo unde periuţa nu ajunge, rămân resturi de mâncare. Este recomandat să foloseşti aţă dentară de cel puţin două ori pe săptămână, şi se foloseşte înainte de periaj.

Respiraţia urâtă poate fi influenţată de o problemă dentară. Mulţi oameni se lovesc de această problemă, care nu este tocmai plăcută. O respiraţie urât mirositoare poate face o impresie proastă. Dacă aceast impediment te face să nu te simţi bine in pielea ta, nu ezita să ceri sfatul dentistului. Nu este ceva ruşios şi poate fi tratat. Folosind aţa dentară şi spălându-şi dinţii si limbă de doua ori pe zi, poţi reduce mirosul neplăcut.

Ai grijă şi ce pastă de dinți foloseşti. Găseşte una potrivită pentru problemele tale. Găseşti numeroase paste de dinţi speciale pentru o respiraţie proaspătă, pentru gingii sensibile sau dinţi mai albi.

Schimbă-ţi periuţa de dinţi. Odată la 3 luni, este recomandat să îţi schimbi periuţa de dinţi. În timp, ea se uzează şi nu îşi va mai face efectul la fel de bine. Alege o periuţă care dispune şi de zimţi speciali pentru curăţarea limbii. Periajul se face de sus in jos, uşor si delicat, astfel încât să nu îţi răneşti gingiile. În general periajul trebuie să dureze între 3-5 minute.

Dacă ai probleme cu gingiile, atunci este recomandat să îşi schimbi periuţa odata la 6 săptămâni, deoarece bacteriile se pot adăpostii pe ea.

După fiecare spălare, clăteşte periuţa cu apă fierbinte, pentru a îndepărta bacteriile.

Ai grijă ce mănânci. O nutriţie echilibrată, este un mod de viaţă sănătos pentru întreg corpul, chiar şi pentru dinţi. Zahărul în exces, dulciurile şi băuturile carbogazoase pot dăuna dinţiilor. Asigura-te că aceste mici plăceri nu devin obişnuinţă şi astfel vei ţine problemele la distanţă.

A avea o dantură sănătoasă şi frumoasă nu implică foarte mult efort. Dacă mergi la dentist regulat, te speli de două ori pe zi, foloseşti aţa dentară şi ai o nutriţie sănătoasă te vor ajuta să ai dinţi şi gingii sănătoase, dar şi un zâmbet plăcut si o respiraţie proaspătă.

Diana Tocilă

Sursa foto:

actresshdwallpapers.blogspot.com