Sfaturi pentru prima vacanţă în cuplu

Să mergeţi în prima vacanţă împreună, ca și cuplu, poate părea unul dintre cele mai stresante lucruri pe care le veţi face. Aşteptările sunt uriaşe, amândoi aveţi deodată îndoieli şi când ajungeţi la destinaţie, nu vă veţi putea concentra decât pe voi doi. Direcţia în care va merge totul depinde doar de voi.

Poate te gândeşti că te aşteaptă nopţi pline de sex, şedinţe de înot pe întuneric, cele mai fine vinuri şi relaxare cât cuprinde, ca să descoperi că partenerul tău se simte rău pe drum, are o obsesie cu bronzatul, urăşte plimbările şi prea se descurcă cu băutul. Adevărul este că, după ce v-aţi cazat, veţi afla ce puteţi face şi cum vă puteţi distra ca un cuplu îndrăgostit şi fericit.

În multe dintre relaţiile fondate pe rocile dure ale primei vacanţe împreună, partenerii au descoperit că puţină planificare este necesară, câteva ajustări, destule compromisuri şi un simț al umorului considerabil, pentru a trece peste eventuale probleme. Micşoraţi-vă nivelul stresului urmând sfaturile simple de mai jos:

Vorbiţi despre excursie. Chiar dacă presupui că îţi cunoşti partenerul şi ştii ce doreşte de la o vacanţă, evita prejudecăţile. Poate nu este tipul aventuros, atunci când vine vorba despre călătorii, sau poate este mai mult genul căruia îi place să viziteze toată ţara decât să stea într-o vilă în Toscana. Vorbiţi despre idealurile voastre legate de vacanţă şi apoi găsiţi un plan ca să puteţi fi amândoi fericiţi.

 Înainte de a rezerva ceva (zboruri, hotel, activităţi), studiaţi atent totul ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Citiţi review-uri, vorbiţi cu prieteni care au vizitat deja locul şi alegeţi cele mai tentante opţiuni. Faceţi planning-ul şi studiul împreună. Nu vă aventuraţi singuri sau nu-l lăsaţi pe celălalt cu sarcina legată de gât. Cu cât plănuiţi mai mult împreună, cu atât mai distractiv va fi.

Fii gata de un compromis. Vor fi momente când el/ea va vrea să facă ceva de care nu te simţi foarte atras. Poate e o excursie pe care abia aşteaptă să o facă. Dacă nu e ceva împotriva căruia eşti împotrivă din principiu (sky diving, bungee jumping), fă un efort şi încearcă. Astfel, el te va acompania când vor fi lucruri pe care tu vei vrea să le faci şi nu ar fi alegerea lui numărul unu.

Nu vă aşteptaţi la perfecţiune. Se poate întâmpla să plouă în întreaga zi când sunteţi plecaţi sau poate nu vă puteţi îndrăgi vila nemţească. Aceste lucruri se întâmpla. Cel mai bine este să iei ce-i mai bun dintr-o situaţie sau excursia va fi distrusă. Nu contează ploaia sau faptul că vila nu arată precum în fotografii. Cu cât eşti mai optimist şi distanţat de astfel de lucruri (le vei putea chiar rezolva), cu atât mai distractivă va fi excursia.

Sigur că ghidurile turistice vă vor spune că zona e minunată – şi probabil chiar e, însă vor uita să menţioneze insectele mai puţin adorabile sau animalele sălbatice. Văduva neagră, de exemplu. Ţânţarii din Delta Dunării. Pregătiţi-vă cu spray contra insectelor şi cu Magic FM şi veţi fi în siguranţă.

De obicei cuplurile abia aşteaptă să petreacă timp în natură, însă drumeţiile presupun că veți fi departe de drumuri pavate, de semnalul de telefonie mobilă, Starbucks şi orice toaletă. Dacă mergeţi în afara cărărilor marcate, puteţi ajunge în situaţii foarte periculoase. Ca să evitaţi pericolul, cumpăraţi o hartă sau angajaţi un ghid, spuneți cuiva unde vreţi să mergeţi, împachetaţi mai multă apă şi mâncare, urmăriţi prognoza meteo.

Va puteţi bucura de un răsărit pe mare într-o barcă, însă pentru a vă bucura de apă trebuie să fiţi puţin prevăzători. Chiar şi atunci când marea pare calmă, pot există curenţi şi gropi care vă vor lua prin surprindere. Nu treceţi de zona de confort şi fiţi mereu precauți.

Veronica Enușcă

Sursa foto:

favim.com