Smart LED și televizoarele cu plasmă de la Samsung dau startul unei noi ere a conectivității și a controlului

 Smart Interaction, Smart Content și Smart Evolution, trei funcții ce vor schimba experiențele de divertisment ale consumatorilor

 Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în media digitale și tehnologii digitale convergente, a lansat cele mai noi serii de LED și Plasma TV, ce vor redefini modul în care consumatorii își gestionează experiențele de divertisment acasă și modul în care interacționează cu televizoarele lor inteligente sau cu alte dispozitive, putând să acceseze cea mai mare gamă de conținut din industria de profil.

  • Smart Interaction – Lansează și folosește mai ușor aplicații prin intermediul opțiunilor Motion Control, Voice Control și Face Recognition.

  • Smart Content – Împărtășește fotografii și amintiri cu familia direct din televizor într-un cloud pentru dispozitivele inteligente, monitorizează-ți sănătatea direct pe televizor și accesează conținut educațional pentru copii. Cea mai mare ofertă din industria de filme, show-uri TV și clipuri video poate fi accesată prin intermediul Samsung Apps, platforma favorită de aplicații TV a industriei, și prin intermediul Samsung Media Hub, cu multi-tasking avansat – navighează online în timp ce folosești sau descarci diferite aplicații.

  • Smart Evolution – Televizoarele Samsung vor oferi consumatorilor în 2012 posibilitatea de a se bucura de noi experiențe prin cele mai noi tehnologii inteligente, ce reinventează televizorul de la an la an.

Modelele de referință Samsung LED ES8000 și seria E8000 de Plasma TV, împreună cu seriile ES7500 și ES6800 de televizoare LED, au primit titlurile pentru Design Invator și Inginerie în cadrul CES 2012.

„În această eră de divertisment inteligent, consumatorii își schimbă modul în care vor să se distreze și modul în care aleg să acceseze acest tip de conținut”, a declarat Hyun-suk Kim, Vicepreședinte Executiv, Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics. “Samsung redefinește ceea ce un televizor poate face, pentru ca oamenii să poată folosi metode mult mai intuitive de a-și controla experiențele de divertisment, de a-și menține legătura cu oamenii importanți pentru ei și de a-și gestiona și împărtăși cu ușurință conținutul pe mai multe ecrane.” 

Funcţii intuitive de control pentru cea mai uşoară experienţă de conţinut

Televizoarele premium Smart TV, lansate în 2012, vor prezenta tehnologia Samsung Smart Interaction – o platformă intuitivă care foloseşte funcţiile de comandă Motion Control, Voice Control şi Face Recognition. Smart Interaction completează telecomanda şi caută să ofere utilizatorilor mai multe optiuni şi comoditate în ceea ce priveşte controlul experienţei de divertisment în căminul lor.

De exemplu, utilizatorii pot deschide sau închide televizorul, activa aplicaţiile selectate sau naviga pe Internet prin simpla comandă vocală într-una dintre cele 20-30 de limbi suportate de această tehnologie. Doar cu o mişcare a mâinii, aceştia pot să navigheze şi alege un link sau conţinut pe Internet. Camerele încorporate recunosc mişcările din prim plan iar cele două microfoane distribuite unidirecţional recunosc vocea cu  acurateţe. Tehnologia de reducere a zgomotului ajută la eliminarea oricărui sunet din fundal atunci când utilzatorii folosesc comanda vocală.

Gama de Smart LED TV şi Plasma TV ale Samsung suportă, de asemenea, conectivitate prin selectare a reţelei wireless prin intermediul tastaturii şi mouse-ului, contribuind la un confort mai mare în accesarea şi navigarea conţinutului web.

Samsung Smart TV devine mai inteligent şi mai apropiat de familie

Samsung Smart TV aduce acum familia în sufragerie. Noile televizoare îşi iau angajamentul pentru o lume multi-screen, dându-le posibilitatea utilizatorilor să facă mai mult cu noile lor televizoare, folosind noua gamă de servicii exclusive, prima de acest fel în industrie:

  • Albumul Family Story permite utilizatorilor să organizeze fotografii şi să se bucure de slide show-uri pe ecranul mare. Membrii familiei pot, de asemenea, să împărtăşească memento-uri şi remindere oriunde, prin conexiunea la telefon, tabletă, PC sau TV.

  • Funcţia Fitness le permite utilizatorilor să conecteze televizorul Samsung la un smartphone Samsung prin intermediul aplicaţiei Fitness. De asemenea, aceştia se pot conecta la o reţea WiFi pentru a gestiona sarcinile zilnice, folosind camera încorporată pentru a crea o oglindă virtuală ce îi ajută să îşi monitorizeze exerciţiile de rutină.

  • Aplicaţia Kids, ce oferă părinților posibilitatea de monitorizare, oferă o gamă largă de divertiment şi jocuri cu o interfaţă prietenoasă pentru copii.

Televizoarele premium Samsung Smart TV – inclusiv Seria ES8000 LED TV şi E8000 Plasma TV – sunt acţionate de noul procesor dual-core, ce le dă posibilitatea utilizatorilor să lucreze cu mai multe task-uri deodată. Astfel, aplicaţiile nu mai trebuie închise şi relansate.

Nu a fost niciodată mai comod să cauţi filme, să navighezi pe Internet, să descarci aplicaţii din magazinul virtual Samsung Apps, să accesezi formate video sau să vorbeşti cu prietenii.

Interfaţa Samsung Smart Hub a fost, de asemenea, reproiectată, pentru o mai bună performanţă şi confort, cu o interfaţă Full HD mai clară, mai intuitivă. Cu funcţia de control a web browser-ului, utilizatorii pot să deschidă mai multe pagini în acelaşi timp, în timp ce noua bară de conținut reţine activităţile recente pentru un acces facil la conţinut.

Fanii videoclipurilor au şi mai multe motive să sărbătorească în 2012. Cu peste 1.400 de aplicaţii globale, Samsung Apps a devenit platforma principală de aplicaţii TV, cu cea mai mare gamă de conţinut video de la branduri de top. În plus faţă de cele populare precum CNBC Real Time, ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MTV Music Meter, Netflix şi TIME TV, noile aplicaţii din 2012 includ Angry Birds, Discovery Channel, M-GO de la MediNavi, NBC’s Bravo, The Daily şi VH1’s ‘I Love the 80’s Trivia’.

De asemenea, în 2012, Samsung va extinde valabilitatea aplicaţiei de succes Media Hub, în curent pre-decărcată pe smartphone-urile Galaxy S şi tabletele Galaxy Tab pe TV. Aplicaţia oferă consumatorilor divertisment de cinci stele şi o selecţie diversă de filme şi show-uri TV proaspete, precum şi episoade mai vechi ale show-urilor TV. În plus, filmele selectate vor fi disponibile în momentul în care acestea sunt emise pe DVD.

Noua aplicaţie Samsung AllShare Play marchează o evoluţie a funcţiei AllShare. AllShare Play permite utilizatorilor să încarce şi să împărtăşească conţinut cu dispozitivele compatibile AllShare Play precum smartphone-uri, tablete, camere şi computere.

Reinventează-ți televizorul cu tehnologia Smart Evolution

Consumatorii vor să se bucure de cea mai performantă tehnologie și de cele mai noi servicii, mai ales că televizoarele Smart de la Samsung devin din ce în ce mai inteligente, având un conținut proaspăt și caracteristici noi. Pentru a se asigura că televizoarele sunt întotdeauna actuale, Samsung oferă Evolution Kit, primul serviciu de acest gen la nivel mondial. Acest aparat ușor de folosit se conectează la televizor pentru ca acesta să ofere caracteristici de nouă generație și experiențe îmbunătățite. Samsung este în prezent singura companie care poate oferi această soluție, intrucat televizoarele Samsung beneficiază de tehnologia chipurilor patentate.

Televizoarele LED de la Samsung oferă o calitate superioară a imaginii și un design inovator

Linia de televizoare LED de înaltă definiție de la Samsung din 2012 continuă să ridice standardul pentru calitatea imaginii. Fie că utilizatorii privesc o fotografie detaliată sau se bucură de adâncimea 3D, imaginile, cărora li se adaugă contrastul detailat, sunt uimitor de realiste.

Atât seria de televizoare Samsung Smart LED TV ES8000 cât și seria Smart LED ES7000 oferă tehnologie de ultimă oră ce transmite imagini clare în 2D și 3D. Tehnologia Micro Dimming Ultimate (Seria  ES8000) analizează individual imaginea fiecaruia din cele cateva sute de „pătrățele” in care este impartit ecranul pentru a optimiza lumina LED și semnalul video pentru fiecare dintre acestea, mărind cantitatea de alb în zonele cu gradație scăzută. Astfel se înregistrează o creștere a luminozității cu 20 la sută ca entuziaștii sistemului de home entertainment să se bucure de culori mai bogate, imagini mai luminoase și o rație mai mare a contrastului. Această tehnologie elimină de asemenea efectul de halou precum și distorsionarea imaginilor cauzată de lumina difuză.

Samsung duce mai departe designul său minimalist și luxos cu noua linie de televizoare LED din acest an. Designul cu ramă ultra-subțire de aproape 5mm, introdus în 2011, se regăsește la modelele premium, pe când restul modelelor LED vor avea un design cu ramă subțire de 1,27cm. La toate modelele însă, consumatorii se bucură de un ecran mai mare fără ca dimensiunile totale ale aparatului să se mărească, în comparație cu modelele convenționale.

Modele din seria ES8000 au de asemenea un suport metalic în formă de U care contribuie la gradul de sofisticare pe care îl aduce acest televizor în orice încăpere. Designul unic și minimalist al suportului completează rezistența și stabilitatea sa. Împreună, televizorul și suportul metalic formează o compoziție armonioasă de linii drepte și curbe, înfățișând un nemuritor objet d’art.

Samsung oferă de asemenea un suport de perete opțional pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a suspenda televizorul foarte subțire pe peretre, ca pe un tablou.

Cel mai bun televizor cu plasmă de la Samsung de până acum – Formă și funcționalitate fără compromisuri

Televizorul cu plasmă E80000 de la Samsung reunește designul subțire negru cu tehnologii avansate de redare a imaginii, fiind cea mai avansata plasmă creată vreodată de Samsung.

Televizorul cu plasmă Seria E8000 are lațimea de 1,5 inch și designul Plasma +1 cu ramă ultra-subțire, care reduce distanța dintre ramă și conținutul ecranului, oferind astfel o suprafață video mai mare fără a mări dimensiunea televizorului. Rama este de culoare negru metalizat cu margini transparente, ducând la o expriență de vizionare mai intensă ca niciodată.

Utilizatorii vor avea parte de cele mai adânci niveluri de negru datorită inovatorului Real Black Pro Panel al televizoarelor plasma Seria E8000. Acest nou panou combină îmbunătățirile din structura plasmei cu cele de software, producând cel mai intens negru, culori mai îndrăznețe, contrast mai mare și o înaltă calitate a imaginii. Această îmbunătățire tehnologică mărește nivelul de negru cu 10%, susținând experiența cinematică.

La fel ca în cazul seriei LED TV ES8000, televizoarele Plasma din Seria E8000 includ caracteristicile Smart TV, 3D, Smart Interaction și un procesor dual-core pentru a putea efectua mai multe acțiuni simultan – cu adevărat cele mai bune televizoare cu plasmă.

Toate televizoarele Samsung din 2012 îndeplinesc standardele Energy Star.