Smiley-face pe unghii

În săptămâna amuzantă vă propun un model de nail art pe măsură – Smiley Nails. Acesta este foarte vesel şi se potriveşte perfect cu vremea însorită de afară. Şi în plus, dacă l-a purtat şi Rihanna este, în mod clar, un trend pe care trebuie să îl încercaţi!

Cum trebuie să procedaţi?

Pasul 1. Porniţi cu îngrijirea obişnuită a unghiilor. Taiaţi-le, creaţi forma dorită (pentru modelul Smiley unghiile rotunjite sunt cele mai potrivite) şi piliţi-le (tip: utilizaţi pila într-o singură direcţie pentru a preveni exfolierea unghiilor).

Pasul 2. Aplicaţi o bază pe unghie. Puteţi apela la un lac-tratament (pentru hidratare, întărire etc.) sau la o bază cauciucată pentru fixarea ojei.

Pasul 3. Aplicaţi două straturi de ojă galbenă. O nuanţă neon evidenţiază modelul mult mai bine, dar puteţi folosi aproape orice nuanţă de galben doriţi, atât timp cât aceasta nu este prea închisă. De asemenea, puteţi să vă abateţi puţin de la modelul iniţial şi să optaţi pentru o altă culoare, dacă vi se pare că galbenul nu vă avantajează.

Pasul 4. Dupa uscarea ojei, aplicaţi cu ajutorul unui dotting tool, câte două puncte pe fiecare unghie, aproape de mijlocul acesteia folosind o oja neagră.

Pasul 5. Cu ajutorul unei pensule subţiri sau a unei oje speciale de nail art (care are încorporată o pensulă subţire) trasaţi o linie curbă pentru a definitiva modelul Smiley. Puteti să vă utilizaţi creativitatea şi să optaţi pentru diverse feţe – vesele, triste, îndragostite sau care fac cu ochiul.

Un model diferit pe fiecare unghie va crea o manichiura mult mai interesantă.

Pasul 6. La final, aplicaţi un strat de top-coat pentru protejarea modelului şi pentru strălucire.

Şi asta este tot! Acum puteţi purta aceasta manichiură care vă va înveseli de fiecare dată când o veţi privi.

Mona Croitoru

frommonawithgloss.blogspot.com