Spală rufele cu…nuci

Într-o lume în care există poluare, atât a solului, cât şi a apei sau a aerului, oamenii încearcă să găsească tot felul de soluţii ecologice de îngrijire, atât pentru ei, cât şi pentru obiectele pe care le folosesc.

Pe lângă hrana organică pe care au început să o consume sau cu care îşi hrănesc copiii, părinţii încearcă să spele hăinuţele celor mici cu detergenţi cât mai puţin toxici şi mai prietenoşi cu pielea micuţilor. Se caută produse cât mai naturale pentru mâncare, băutură şi îngrijirea corpului sau a casei. Astfel, pentru spălarea vaselor sau a hainelor, pentru a nu rămâne urme de substanţe toxice din detergenţi pe acestea, pot fi folosiţi detergenţi naturali, din extracte de plante.

Curăţenie din natură

Având în vedere că produsele de curăţenie chimice pot avea efecte negative asupra pielii, afectând-o în mare măsură, oamenii trebuie să le înlocuiască cu produse naturale.

„Nucile de sapun” Napati sunt produse 100% naturale, de origine vegetală, fiind în realitate fructele arborelui Sapindus Mukorossi care creşte într-o zonă nepoluată aflată la poalele munţilor Himalaya. Aceste fructe sunt folosite din cele mai vechi timpuri de locuitorii Indiei şi ai Nepalului pentru curăţenie sau ca remediu pentru tratarea diverselor boli. Acest produs natural poate fi folosit atât pentru igiena personală, cât şi pentru spălarea hainelor, vaselor sau curăţenia casei. Mai mult decât atât, cu soluţia obţinută din nucile de săpun pot fi spălate şi animalele sau plantele sensibile.

Secretul nucilor de săpun constă în saponina pe care o conţine coaja lor şi care este eliberată în contact cu apa caldă.

Modalităţi de utilizare a nucilor de săpun

Pentru spălarea rufelor se recomandă utilizarea a 4 sau 5 nuci de săpun direct în maşina de spălat (într-un săculeţ protector). Acestea pot fi refolosite de 2 sau 3 ori, după care pot fi folosite ca îngrăşământ pentru plante. Trebuie specificat însă că nucile de săpun nu odorizează hainele, iar pentru parfum se pot adăuga uleiuri esenţiale de lavandă sau ylang-ylang.

Nucile de săpun pot fi achiziţionate de pe Napati, magazinul tău cu produse naturale.Pentru mai multe informaţii despre acestea, dar şi despre alte produse, vizitaţi site-ul Napati.ro .