Spune NU Testării pe Animale

La nivel global, în fiecare secundă trei animale sunt supuse unor suferinţe atroce sau mor în urma experimentelor de laborator pentru testarea cosmeticelor. Compania LUSH continuă lupta impotriva acestor teste inutile şi propune metode alternative de testare cu ocazia unui eveniment de informare şi constientizare ce va avea loc miercuri, începand cu ora 19.00, pe pajiştea Roaba de Cultură din Parcul Herăstrau.

 

Evenimentul, va avea ca susţinători peste 20 de personalităţi din lumea artistica, mass-media şi mediul de business. Ei vor purta tricouri cu mesajul “Spune NU testării pe animale” pentru a atrage atenţia asupra suferinţelor atroce, inutile, la care sunt supuse animalele în laboratoarele pentru testarea produselor cosmetice.

În cadrul evenimentului din Parcul Herastrau, personalităţile şi spectatorii prezenţi vor fi invitati să-şi spună părerea despre testele pe animale, în faţa unei camere de filmat. Mesajele lor înregistrate, alături de cele ale altor cetăţeni europeni, vor ajunge în următoarele luni în atenţia Parlamentului European de la Bruxelles.

Laboratoarele de testare, adevărate camere de tortură

Deşi există ingrediente naturale sau deja testate, anual peste 100 de milioane de soareci, şobolani, porcuşori de Guineea, iepuri, maimuţe, caini sau alte animale din întreaga lume sunt supuse unor suferinţe greu de imaginat numai pentru ca ingredientele unui nou şampon sau ale unei noi creme să fie verificate. Testele sunt dureroase, realizate fără anestezie, iar de cele mai multe ori animalele mor în urma procedurilor. Mai mult, testele pe animale sunt de cele mai multe ori irelevante în privinţa siguranţei produselor pentru oameni.