Stephan Pelger a participat la “Berlinala 2012”, alături de Angelina Jolie și Brad Pit

Prezent în luna ianuarie la Berlin cu “Iconirony”, noua colecție T/I 2012/13, designerul român Stephan Pelger a revenit în epicentrul cosmopolit al culturii europene pe 13 februarie, fiind invitatul unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de film.

Încă de anul trecut ținutele de colecție ale designerului şi-au făcut apariţia pe covorul roşu al “Berlinalei”, iar la ediţia de anul acesta mai multe vedete au optat pentru creațiile semnate Stephan Pelger, printre care actriţa Alexandra Kamp, top modelul internaţional Franziska Knuppe, Anna Pausch şi Joelle Melanie.

În cursul zilei de ieri, la a cincea zi de la deschidere, festivalul a pregătit unul dintre cele mai așteptate momente, debutul regizoral al actriței Angelina Jolie, care a fost prezentă alături de soțul său, Brad Pitt.

Designerul a luat parte la vizionarea în premieră a dramei mult așteptate, “In the Land of Blood and Honey”, care are ca temă problematica războiului privit din perspectiva relațiilor umane. În afară de filmul Angelinei Jolie, alte 10 premiere mondiale vor fi prezentate în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2012.

Tot în aceeași zi, designerul a luat parte la Gala Fundației “Cinema for Peace”, menită să atragă atenția publicului asupra drepturilor umane și a inechităților sociale prin intermediul producțiilor cinematografice.

Despre Festivalul “Berlinala”

„Berlinala” este unul din cele mai importante festivaluri culturale din lume, la care publicul larg participă timp de zece zile, în acest an fiind vândute aproape 300.000 de bilete. Ca în fiecare an, la “Berlinală”sunt aşteptaţi şi actori celebri de la Hollywood. Pe durata festivalului vor fi proiectate aproape 400 de filme, dintre care 18 vor concura pentru trofeul „Ursul de Aur” şi „Ursul de Argint”. Anul acesta, evenimentul se încheie pe 19 februarie.