Stephan Pelger la Berlin Fashion Week

Berlin Fashion Week, prima dintre Saptamanile modei de anul acesta, a inceput pe 15 ianuarie la Berlin. Seara deschiderii i-a adus pe catwalk pe Adelina Ivan, Stephan Pelger si Andra Clitan si colectiile lor pentru toamna-iarna 2013. 

Colectia semnata de Stephan Pelger – aflat la a cincea participare la festivalul gazduit de capitala germana – si inspirata de prima femeie aviator, Amelia Earhart.

Ea a devenit “femeia anului” in S.U.A. dupa ce, in 1928, a zburat cu avionul deasupra Oceanului Atlantic; era prima data cand o femeie reusea aceasta performanta. In scurt timp a devenit una dintre cele mai influente personalitati ale luptei pentru drepturile femeilor. A disparut la varsta de 40 de ani, in timp ce pilota avionul cu care pornise sa faca inconjurul Pamantului.

Stephan Pelger a introdus elemente specifice aviatiei in tinute feminine, elegante si senzuale

O colectie care are o astfel de muza nu putea fi decat una dedicata femeii puternice si senzuale. Stephan Pelger a folosit materiale specifice aviatiei: matasea si pielea sunt principalele materii prime ale pieselor sale pentru toamna-iarna 2013-2014. Rochii fluide, in nuante puternice de rosu, mov si maro roscat, cu talia bine evidentiata, pun in valoare siluete spectaculoase.

Jacheta si pantalonii din piele in nuante de maro sustin tema aviatica a colectiei, la fel si salopeta din matase. Cizmele inalte, de inspiratie militara, continua acest demers, dand unitate intregii colectii, iar machiajul dramatic ce imita ochelarii de aviator ne duce cu gandul la temerarii pionieri ai zborului de la inceputul secolului trecut.

Per total, colectia semnata de Stephan Pelger este puternica si rafina, cu accent pe un tip de eleganta fireasca, naturala, nonslanta. Cu linii simple care accentueaza feminitatea, din materiale pretioase dar usor de purtat, cu spirit de aventura, piesele sale definesc o femeie independenta si temerara.

Text: Radiana Bratu, Foto: Guliver