Sunt bune accesoriile de masaj facial pentru lifting-ul pleoapelor? Părerea medicul estetician Iancu Morad!

În ultimii ani au apărut pe piață o serie de accesorii și gadgeturi pentru masaj facial, despre care se spune că ar pune în mișcare mușchii feței și ar ajuta la obținerea unui lifting al zonei din jurul ochilor și al pomeților. Ajută însă aceste proceduri la prevenirea căderii pleoapelor și a lăsării pielii din jurul ochilor?  Medicul chirurg estetician Iancu Morad răspunde la această întrebare și explică ce modalități ar exista pentru a preveni necesitatea intervenției denumită blefaroplastie, adică eliminarea pielii în exces din zona pleoapelor.

Blefaroplastia este, în prezent, una dintre cele mai solicitate intervenții estetice, în condițiile în care s-a dezvoltat o tehnică rapidă, ce nu presupune intervenția în sala de operație și nici perioadă lungă de recuperare.

Odată cu înaintarea în vârstă, gravitația cauzează inevitabil căderea pleoapelor, laxitatea pielii de deasupra ochilor. Chipul capătă astfel un aspect general obosit, tern, îmbătrânit. Prin blefaroplastie,  medicul chirurg îndepărtează pielea și, la nevoie, grăsimea în exces din zona pleoapelor superioare și inferioare.

 

Lăsarea pleoapelor, un efect natural al trecerii anilor

„Lăsarea pleoapei și apariția semnelor îmbătrânirii din zona ochilor nu se pot preveni. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea și țesuturile de sub ea își pierd elasticitatea și încep să se lase din cauza gravitației, dar și din cauza faptului că mușchiul îmbătrânește. De asemenea, și osul se reabsoarbe, pielea se subțiază în timp și pernuțele de grăsime de sub ea devin din ce în ce mai vizibile”, explică Dr. Iancu Morad de la Clinica Luxury Aesthetics.

 

Gadgeturile de masaj facial opresc îmbătrânirea?

Există în prezent pe piață o mulțime de gadgeturi de masaj facial, dar și creme ce promit lifting și întinerire. Aflăm însă de la medicul chirurg estetician Iancu Morad că astfel de produse pot încetini puțin procesul de îmbătrânire, dar nu îl pot nicidecum stopa. Masajul tonifiază, cremele hidratează, dar niciunele dintre ele nu pot efectiv să prevină căderea în timp a pleoapelor.

„Există multe gadgeturi care promit schimbări, întinerire, lifting facial. Rezultatul este însă discutabil. Acestea pot ajuta puțin la drenaj în zona respectivă. Dar că ne întineresc sau ne întind pielea, asta clar e cât se poate de relativ! Aparatele profesionale dinn cabinetul medicului estetician, ce au în spate ani de zile de cercetări și dovezi clare în ceea ce privește rezultatele pe care le oferă, sunt altceva.

Însă un aparat simplu de masaj ne face să avem mai mult senzația că ne poate ajuta decât să obținem un rezultat real, vizibil”, este de părere specialistul.

 

Blefaroplastia – recomandată după vârsta de 40-50 de ani

După vărsta de 40-50 de ani, blefaroplastia este singura procedură ce ne poate ajuta să scăpăm de excesul de piele de la nivelul ochilor. Este recomandată atât bărbaților, cât și femeilor. E o intervenție care se practică sub anestezie locală, nu e dureroasă și durează aproximativ  35 – 45 de minute. Rezultatul este acela de față mai odihnită, un aspect general mai fresh al chipului.

„Timpul de recuperare este de maximum 7 zile. Atunci, la o săptămână, se îndepărtează firele și recuperarea este completă. Dar majoritatea pacienților revin la activitățile lor obișnuite după doar 48 de ore. Eventual, poartă niște ochelari de soare atunci când ies din casă”, adaugă medicul estetician Iancu Morad.

Procedura de blefaroplastie cosmetică este realizată de Dr. Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hătmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Vodă 75).