Supă de dovleac copt

1233329_587392324651688_13966806_n

 

Ingrediente:

– 2 linguri de ulei de masline ;

– 1 cana piure de dovleac

– 3 morcovi taiati cuburi

– 1 ceapa taiata cuburi

– 3 catei de usturoi taiati in bucatele mici

– 2 lingurite praf de chimen

– 1 1/2 lingurite oregano uscat

– 2 linguri suc de lamaie verde

– sare si piper dupa gust

– 1 dovleac mic / mediu

– 4-6 cani de supa de legume (depinde de grosimea dorita)

– 1 ardei iute taiat in bucatele mici

MOD DE PREPARARE

1. Coaceti dovleacul in cuptor pana cand devine moale si coaja se desprinde cu usurinta.

2. Scoateti miezul din dovleacul copt si preparati o cana de piure la care adaugati o lingurita (sau mai mult in functie de cat de iute va place) praf de ardei iute.

3. Intr-o oala mare prajiti in uleiul de masline morcovi, ceapa, usturoi, praf de chimen și ardei iute pana cand se inmoaie (cam 3-4 minute). Adaugati supa de legume si 1 cana piure de dovleac. Lasati-le la foc mic-mediu pana se fierb.

4. Taiati dovleacul copt in bucati mici si adaugatile la supa fiarta.

5. Pasati supa cu un blender pana cand obtineti o consistenta cremoasa.

6. Adaugati sucul de lamaie, sare si piper dupa gust.

7. Daca doriti o supa mai subtire puteti sa mai adaugati apa pana cand ajunge la consistenta dorita.