Telekom anunta lansarea aplicatiei „PitiClic Launcher”

Telekom anunţă lansarea aplicaţiei „PitiClic Launcher”, o aplicaţie mobilă care centralizează accesul la mai multe aplicaţii într-o singură interfaţă şi cu ajutorul căreia copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani au acces la o serie de activităţi educaţionale. Părinţii pot descărca şi utiliza conţinutul disponibil în aplicaţie în mod gratuit, dacă şi-au activat în prealabil un serviciu mobil de acces la internet de la Telekom, traficul de date realizat la descărcare şi în aplicaţii fiind consumat din traficul inclus în opţiunile de date active pe contul utilizatorilor.

PitiClic_app

Aplicația este lansată în parteneriat cu Infomedia Pro, companie cu capital integral românesc și cu o experienţă vastă în realizarea de aplicaţii multimedia interactive (peste 200 de produse, peste 2000 de module dezvoltate – entităţi educaţionale).

 

Odată instalată aplicaţia „PitiClic Launcher”, copiii au acces la 12 aplicaţii multimedia educative, cu conţinut şi personaje specifice, care îi vor învăţa să folosească tehnologia într-un mod constructiv. Aplicaţiile mobile sunt prezentate într-o manieră interactivă, astfel încât utilizarea lor va fi percepută ca o joacă de către copii: designul colorat, uşurinţa utilizării aplicaţiilor şi conţinutul adecvat transformă activităţile de învăţare într-o adevărată distracţie pentru cei mici.

 

„Copiii de astăzi cresc împreună cu tehnologia. De aceea, în calitate de părinţi responsabili, avem datoria de pune tehnologia în slujba educaţiei lor. Promovăm „PitiClic Launcher” pentru a susţine părinţii, educatorii şi profesorii în demersul lor de a asigura dezvoltarea copiilor, atât din punct de vedere intelectual, cât şi din punct de vedere emoţional. Le urăm celor mici bun venit în universul gadgeturilor”, a afirmat Bogdan Țibrin, Manager Aplicații, VAS, Parteneriate și Afaceri Noi, Telekom Romania.

 

„Ne-am implicat cu drag în acest proiect educaţional alături de partenerul nostru, Telekom, având convingerea că vom reuși să facem împreună încă un pas important pentru educație. Jocurile educaţionale multimedia interactive, prin tematica lor, îşi propun să stimuleze curiozitatea copiilor pentru cunoaştere, să îi motiveze pentru a-şi însuşi anumite informații și totodată contribuie semnificativ la dezvoltarea unor abilități încă de la vârste foarte mici”, a declarat Valeriu Giurgiulescu Benedicth, fondator Infomedia Pro.

 

Aplicaţiile provin din categorii diverse, precum: Accesoriile mele (activităţi de învăţare utile, precum număratul sau îmbogățirea culturii generale: Matematică – Numărătoare, Eu descopăr România colorând-o, Talking PitiClic II), EDU Games (care oferă o serie de jocuri distractive şi în acelaşi timp educative: Baloons Ninja, Ştiinţe – Circuitul electric, Alfabetul prin integrame), Poveşti simpatice și pline de învățături care stimulează imaginaţia copilului (inteligență emoțională: Medalia perseverenţei, Medalia curajului, educație pentru sănătate: PitiClic – Povestea lui Dinţişor și Fabula Puiul şi Bobocul) şi Cărţi educative menite să dezvolte spiritul pragmatic în rândul celor mici (Când voi fi mare voi fi BOGAT!, Bănuţul înţelept II).

 

Cele 12 aplicaţii mobile sunt disponibile în interfaţa aplicației „PitiClic Launcher” sub formă de link-uri către magazinul Play. De îndată ce una dintre aplicaţii este instalată, aceasta devine funcţionabilă atât din aplicaţia launcher, cât şi ca aplicaţie de sine stătătoare ce se va instala separat pe dispozitivul mobil.

 

Aplicația „PitiClic Launcher” poate fi descărcată gratuit din Play Store şi este compatibilă cu sistemele de operare Android, versiunea 3.0 sau ulterioară. Singurele costuri percepute pentru clienţii Telekom Romania sunt cele aferente traficului de date necesar descărcării şi utilizării. Accesul la aplicatiile din „PitiClic Launcher” este disponibil şi utilizatorilor din alte reţele, pentru care este perceput un tarif suplimentar.

 

Pentru mai multe informaţii, puteti vizita: https://www.telekom.ro/aplicatii/piticlic.