The Molecule F Award goes to CUBE by Crina Moldovan – Gala UAD 2014

Prima platforma online dedicata in exclusivitate creatiilor relevante de design romanesc, Molecule F recunoaste performanta in design si premiaza talentul in moda in cadrul editiei aniversare de 20 de ani a Galei UAD (Univesitatea de Arta si Design) Cluj.
Gala UAD s-a impus ca eveniment de referinta in industria romaneasca de moda, fiecare an construindu-l pe urmatorul, dupa cum marturiseste Prof. Univ. Dr. Elena Basso Stanescu, initiator Gala UAD Fashion Design.

Crina Moldovan and CUBE at Gala UAD2014Crina Moldovan and The Molecule F Award CUBE Collection by Crina Moldovan Gala UAD2014 2 CUBE Collection by Crina Moldovan Gala UAD2014

“The place to be” (Harper’s Bazaar) “locul unde pret de un weekend Clujul se transforma intr-o capitala autohtona a modei, fara pretentiile unui fashion week” (Beau Monde) “cel mai important eveniment dedicat noii generatii de tineri designeri” (Elle).

Premiul Molecule F a fost acordat Crinei Moldovan, una din preferatele serii, absolventa a cursurilor universitare UAD Fashion Design, care a reusit sa cucereasca publicul prin colectia sa CUB. Inpirata de sculpturile minimaliste realizate de Carl Andre, colectia realizata de Crina Moldovan a surprins prin volumetria perfect calculata si croiul precis.

Timp de 1 an, colectia realizata de Crina se va bucura de prezenta pe Molecule F, punctul de intalnire al celor mai de calitate creatii de design romanesc. Asumandu-si rolul de sustinator al designulului romanesc relevant, Molecule F ii asigura castigatoarei, pe intreaga perioada, locul intr-un portofoliu atent selectat de-a lungul anilor, alaturi de unele dintre cele mai sonore nume din industrie. Colectia CUB se va bucura de promovare in mediile specializate si va fi propusa spre vanzare. Crina Moldovan va primi servicii complete de consultanta pentru dezvoltarea unui business in fashion.

Crina Moldovan despre premiul Molecule F: “Era premiul pe care mi-l doream cel mai mult. Vreau sa incep sa vand si sa transform totul intr-un business.”

Juriul a fost compus din: Mirela Bucovicean (Owner Molecule F), Presedinta juriului si in cadrul premilor oferite de Henkel Romania, Cerina Ratiu (Molecule F) si contributorii Molecule F: Noemi Meilman si Ana Morodan.

DESPRE COLECTIA “CUB”

Colectia CUB a fost deszvoltata pornind de la experientele personale din copilarie legate de materialele executate “in casa” si cu trimitere la opera artistului Carl Andre care a revolutionat conceptul de sculptura folosind materiale “umile”. Astfel, materiale precum metalul (cupru, aluminiu), lana, pielea sunt reluate respectand riguroase formule matematice. Dincolo de estetica unei siluete construite din elemente simple si linii drepte, s-a pus accentul pe functionalitatea produselor vestimentare.
Incaltamintea a fost realizata cu sprijinul Muhaela Glavan – Sepala.ro.