Ţi-e poftă de ceva delicios? Încearcă un smoothie!

Fructele sunt printre cele mai puternice și nutritive alimente, așa că niciodată nu trebuie să refuzăm consumul de fructe. Sucul de fructe este de asemenea o opțiune ce nu trebuie exclusă din alimentație, deoarece conține puține calorii și o mulțime de vitamine.

Cele mai bune și mai sigure băuturi sunt cele pe care ni le facem noi singuri, pentru că suntem conștienți cu toții de faptul că majoritatea produselor care se găsesc astăzi pe piață conțin numeroși compuși chimici dăunători organismului.

Să îți prepari singur o băutură nu este un lucru deloc dificil. Ai nevoie, în primul rând, de un blender decent, în care nu trebuie să investești foarte mulți bani, pentru că nu întotdeauna ceea ce este mai scump este implicit și mai bun!

Pe lângă gustul extraordinar pe care îl au sucurile naturale făcute în casă, nu sunt deloc de neglijat beneficiile lor asupra sănătății noastre, fiind deseori recomandate de medici pentru persoanele afectate de diverse boli.

Sucurile de fructe naturale sunt un plus inteligent la orice regim alimentar bine echilibrat, oferind vitamine şi minerale, cum ar fi potasiu, vitamina C și acid folic. Sucul de fructe este, de asemenea, o modalitate convenabilă pentru adulţi şi pentru copii, de a ajunge la numărul recomandat de porții zilnice de fructe și legume.

Probabil ați încercat sau măcar ați auzit de celebrul smoothie, o băutură obținută prin amestecul de  fructe, legume, lapte, iaurt, puțină gheață, poate chiar și puțină ciocolată sau unt de arahide, după preferințe. Acest preparat are și mai multe avantaje decât sucul simplu, fiind o băutură cremoasă plină de substanțe nutitive ușor de digerat.

În plus, se prepară și mult mai ușor și mai rapid, însă nu ar trebui să înlocuiască în totalitate sucurile, ci ar fi de preferat să se completeze reciproc.

Smoothie sunt deseori folosite atunci când se începe o dietă vegetariană, această băutură putând fi foarte ușor încorporată de vegetarieni în dieta lor.

Pentru început este recomandat ca atunci când preparați un smoothie să folosiți cantități egale de legume verzi și fructe, sau chiar puțin mai multe fructe, pentru că astfel veți începe cu un preparat mai gustos și mai dulce, ceea ce vă va ajuta, dacă nu sunteți obișnuiți cu gustul verdețurilor.

Verdețurile folosite pot fi alese dintr-o serie de legume sănătoase: spanac, varză, pătrunjel, coriandru, castraveți, care sunt toate foarte ușor de amestecat. În acest preparat fructele sunt foarte importante, deoarece datorită lor băutura va avea un gust mai puțin amar.

Dintre fructele care conțin fibre ce ajută la crearea unui amestec cremos și omogen puteți alege pentru un smoothie banane, pere, kiwi sau fructe de pădure. Merele nu conțin fibre solubile, însă se pot adăuga și ele într-un astfel de preparat, conferindu-i gust și valoare nutrițională.

Acestea sunt doar unele dintre variantele pe care puteți să le încercați! Totul depinde doar de imaginație și de gusturi!

Aveţi o reţetă de smoothie pe care doriţi să ne-o împărtăşiţi?

Bujor Elena-Mădălina

makesmoothie.org

mysmoothiebusiness.com