Top 10 „Cele mai bune şcoli de actorie din lume”

Dacă vrei să îţi alegi o carieră în domeniul actoricesc trebuie să studiezi fără oprire, să fii dedicat, pentru ca, cu toate ca pare o meserie uşoară, este poate una dintre cele mai complexe profesii. Ca să îţi faci o idee despre locurile în care poţi sa studiezi actoria la nivel profesionist, noi am făcut o listă cu cele mai bune şcoli de actorie din lume. 

1. Juilliard School. Este o instituţie ultra elitistă din New York,  mult mai pretenţioasă decât Harvard chiar, fiind considerată cea mai bună şcoală de actorie din lume.

2. Oxford School of Drama. Afiliată cu faimoasa universitate Oxford, această şcoală de actorie din Anglia a fost absolvită de mulţi actori desavârşiţi.

3. Yale School of Drama. Avand în vedere rata absolvenţilor este una dintre cele mai bune şcoli din lume având alumni precum Frances McDormand, actriţă ce a fost nominalizată pentru multe roluri şi a câştigat premiul Oscar.

4. Royal Scottish Academy of Music and Drama este cu siguranţă cea mai bună şcoala de actorie din Scoţia si printre cele mai bune in lume.

5. New York University’s Tisch School of the Arts. Având în vedere că este în New York, nu e de mirare că aici au absolvit multe dintre vedetele de pe Broadway.

6. Guildhall School of Music and Drama, o şcoală de actorie din inima Londrei.

7. American Conservatory Theatre  este una dintre cele mai profi şcoli de actorie şi se află în San Francisco.

8. Birmingham School of Acting este o şcoală de actorie care oferă atât studii la zi căt şi part-time sau cursuri pe timp de vară.

9. American Repertory Theatre  este probabil cea mai bună şcoală pentru cei care vor să-şi construiască o cariera pe scenele din Statele Unite ale Americii.

10. London Academy of Music and Dramatic Art. Cu o tradiţie care începe încă din secolul al XIX-lea, London Academy of Music and Dramatic Art este una dintre cele mai vechi şi prestigioase şcoli de actorie din lume.

 

                                                                                                                         Ana Dinu

Surse foto:

www.badaonline.com

www.e-architect.co.uk