Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Sărbătorile de iarnă presupun, pe lângă petreceri multe, și consumul în exces al alimentelor. Acest lucru duce involuntar la creșterea în greutate și respectiv la pierderea siluetei.

Atunci de cele mai multe ori cei care doresc să revină la aspectul inițial folosesc un mijloc eficient: dietele. Google recent a publicat lista celor mai căutate diete ale anului 2013, de către cei care doresc să piardă în greutate. Cei de la Huffington Post au analizat lista Google, adăugând avantaje, dar și părți mai puțin eficiente ale acestor diete.

În timp ce unele dintre dietele oferite publicului  de către Google în 2013 nu au fost ceea ce am numi ideale, acestea au dorit să sublinieze importanța consumului  alimentelor  naturale cu o varietate de nutrienți.

Iată lista celor mai căutate diete pentru anul 2013!

1. Dieta Paleo

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Nu e de mirare că Dieta Paleo, de asemenea cunoscută sub numele de dieta Caveman, a fost dieta cea mai căutată în anul 2013 datorită popularității sale, atât în ​​rândul consumatorilor simpli, cât  și pentru culturiști.  Dieta Paleo include consumul de peşte, ouă, pui, curcan, raţă, fructe de orice fel, proaspete sau în coajă lemnoasă, seminţe şi legume crescute în mod natural, fără îngrăşăminte şi alţi aditivi care le pot modifica structura. Dieta previne tulburările digestive şi obezitatea, datorită conţinutului crescut de fibre, iar proteinele conţinute de carne asigură energia de care avem nevoie pentru a face faţă zilelor obositoare.

2. Dieta bazată pe sucuri naturale

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Nu există nici o cercetare care să dovedească beneficiile acestei diete. Totuși ea este una dintre cele mai căutate.  Un studiu din 2003 realizat pentru bărbații adulți care au postit timp de opt zile a constatat că, deși nivelul de colesterol, insulină și acizi grași a scăzut, în termen de o săptămână nivelul acestora a revenit la starea inițială. Dieta în general bazată pe legume şi fructe crude, bogate în vitamine, enzime şi substanţe nutritive oferă organismului energia zilnică necesară, fiind de un real ajutor persoanelor active, care trebuie să-şi adapteze alimentaţia la stilul de viaţă. Pentru că acest regim presupune consumul de alimente bogate în fibre şi apă.

3. Dieta mediteraneană

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Cu beneficii cardiovasculare și în promovarea longevității, dieta mediteraneană pune accentul pe grasimi polinesaturate, fructe proaspete, legume și nuci, fasole si semințe. Dieta se bazează pe obiceiurile alimentare tradiționale ale culturilor mediteraneene grecești, spaniole, italiene și altele. Un studiu amplu publicat a descoperit că, folosind dieta,  aceasta a dus la îmbunătățirea sănătății pentru mai mult de 10.000 de femei de vârstă mijlocie care au participat.

Toate alimentele se folosesc în stare proaspătă, fără a fi rafinate sau procesate, metode care distrug valorile nutriţionale ale acestora.

4. Dieta cu lămâie

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Deși a fost prezentată ca o dietă eficientă pentru a slăbi, aceasta nu conține aproape nici un element esențial care ar duce la pierderea în greutate. Dieta constă din refuzul de la produsele alimentare în favoarea unui cocktail de casă ce include apă, suc de lămâie, sirop de arțar și ardei iute. “În timpul postului, vă puteți aștepta să simțiți foame și puteți avea dureri de cap, oboseală, amețeli, apatie, diaree, greață, sau constipatie,” a scris nutriționistul și expertul în sănătate publică Kathleen M. Zelman.

Cunoscută şi sub numele de Master Cleanse, în această dietă trebuie să fie consumată foarte multă lămâie, mai ales sub forma unui suc. Dieta Master Cleanse este deficientă în toate elementele esenţiale: calorii, vitamine, minerale, proteine, carbohidraţi, fibre şi grăsime.

5. Dieta ketogenică

Top 5 cele mai căutate diete ale anului 2013 oferite de către Google

Dieta ketogenică, care este campion la eliminat alimente bogate în grasimi și orice urmă de adaos de zahăr sau carbohidrati rafinați, a fost creată inițial ca un tratament pentru cei cu deficiențe cronice sau epilepsie. Pe parcurs, dieta a început să fie utilizată și în rândul adulților, ca un bun remediu împotriva creșterii în greutate. Într-un plan de alimentație ketogenică ideală, 60 la sută din calorii ar veni din grasimi, 35 la sută din proteine ​, și 5 la sută din carbohidrați. Ca să vedem contrastul puternic,  să știți că cei mai mulți dintre noi consumă: 5-15% proteine ​, 10-20 la sută grasimi și 65-85%  carbohidrați.

Aceasta deci este mai mult o terapie medicală – nu o dieta – și a fost recomandată pentru a fi supravegheată de personal medical calificat. Pentru mulți , alimentatie ketogenica poate cauza complicatii, inclusiv colesterolul ridicat si deficiențe cronice. Dieta ketogenică presupune consumul de carbohidraţi şi mărirea aportului de grăsimi în organism. Alimentele recomandate sunt numeroase: carne (nu şi cea procesată), ouă, slănină, unt, brânzeturi fermentate, iaurtul fără fructe, uleiuri vegetale, măsline, avocado, mere, broccoli, nuci, conopidă, spanac, salată,vinete, roşii, castraveţi, fasole verde, ceai verde, ceai negru, cafea.

sursa: http://yupi.md/top-5-cele-mai-cautate-diete-ale-anului-2013-oferite-de-catre-google/