Fiecare cultură are propiile tradiții mai mult sau mai puțin ciudate pe care le respectă cu sfințenie. Noi îți vom arăta câteva obiceiuri pe care unele țări încă le consideră importante:
- Primul om care intră în casă
Pentru majoritatea europenilor tradiția cere ca primul care intră în casă după 12 noaptea să fie un bărbat brunet care să aducă un cadou care constă în monezi (semnificând prosperiate), pâine (mâncare), sare (savoare) sau chiar whiskey (bună dispoziție).
- Vântul irlandez
După irlandezi, direcția din care suflă vântul în noaptea dintre ani poate determina viitorul țării. Astfel, dacă sufla din vest înseamnă noroc, dacă vine din est Marea Britanie va trimfa. De asemenea, vâscul este folosit pentru a alunga ghinionul.
- Petreceri
Insula portugheză Madeira deține recordul pentru cea mai frumoasă petrecere din lume datorită numărului mare de artificii folosit în fiecare an. În 2007 8000 de artificii pe minut au fost aprinse în Funchal (capitala insulei).
- Balul Imperial
Balul Imperial din Austria are foarte multe obiceiuri păstrate cu sfințenie, printre care numărăm ținuta obligatorie a dansatorilor (rochii albe și geci negre), dansul de la miezul nopții sau preparatul aducător de noroc.
- Bebelușul de Anul Nou
Pentru a simboliza trecerea într-un an nou, foarte multe culturi au folosit un bebeluș ca simbol. Dar această alegere a fost de multe ori contestată. Foarte mulți au dat copilului născut de Anul Nou cadouri și l-au plimbat prin oraș, pentru ca toată lumea să afle de existența sa. În ziua de azi a rămăs doar simbolul unui copil în scutec, cu o eșarfă pe care scrie anul în care vom intra.
Saftiuc Anca