Tratează astenia cu Enerion – energia inteligentă

slide3

Primăvara se număra simptomele! Vremea călduroasă, soarele sclipitor şi miresmele florilor abia înflorite sunt principalele motive de bucurie, însă nu toţi ne putem bucura pe deplin de sosirea primăverii. De ce? Răspunsul este simplu, cât ai zice „astenie”, deoarece organismul încă nu s-a adaptat la vremea caldă, iar majoritatea oamenilor tind să consume, instinctiv, diferite vitamine pentru a-şi întări organismul. Cercetătorii au demonstrat faptul că cei mai mulţi oameni suferă de-a lungul vieţii de astenie, iar în România, aproape 1/3 din populaţia adultă suferă de astenie funcţională cel puţin o dată pe an. Tratamentele medicale de ultimă generaţie dezvăluie Enerion, medicamentul antiastenic cu eficacitate demonstrată clinic.

Principalul factor care declanşează astenia funcţională este deficitul de tiamină la nivel cerebral. Tiamina are un rol extrem de important în transmiterea impulsului nervos şi este necesară producerii acetilcolinei, serotoninei şi adrenalinei fără de care sistemul nervos nu poate funcţiona. Stresul, tulburările de somn, schimbarea între anotimpuri, consumul frecvent de agenţi anti-tiaminici (cafea, ceai, zahăr, alcool, tutun, anticoncepţionale, diuretice etc.) duc la o depleţie de tiamină. Altfel spus, această scădere a resurselor organismului la nivel de Sistem Nervos Central (SNC) se traduce prin astenie.

Enerion are un mecanism de acţiune inteligent, acţionând selectiv şi ţintit asupra sursei asteniei funcţionale la nivel central (SNC). Substanţa sa activă, sulbutiamina, se absoarbe rapid în sânge, de regulă, după aproximativ 2 ore de la administrare. Aceasta trece bariera hemato-encefalică şi ajunge la nivelul sistemului nervos central, unde se transformă în tiamină, care are, pe lângă inducerea unei stări pozitive, următoarele beneficii:, îmbunătăţirea abilitaţilor de învăţare, combaterea stresului, dar şi prevenirea pierderilor de memorie, fiind un adevărat adjuvant pentru cei suferinzi de Alzheimer. Prin urmare, tiamina acţionează la nivelul structurii cerebrale responsabile de declanşarea asteniei, intrând în compoziţia neuromediatorilor şi având rol nutritiv.

Astenie – vitamine sau energie inteligentă?

Astenia este o afecţiune care se manifestă prin scăderea forţelor organismului, cu reducerea capacităţii de muncă fizică şi intelectuală. Spre deosebire de oboseala fiziologică, normală după un efort, astenia se manifestă într-un mod mai intens, prelungit în timp şi nu dispare prin repausul obişnuit.

Punctul de plecare al asteniei este creierul, atunci când la nivel cerebral neurotransmițătorii se epuizează în special datorită stresului, fapt ce face posibilă instalarea asteniei. Studiile din domeniul medical au demonstrat faptul că tiamina este materia primă în „reconstrucţia” neuromediatorilor, acţionând pe zone ale SNC  care coordonează mobilizarea resurselor energetice.

Tiamina îşi are izvorul în cereale integrale, lapte gras, alune, cartofi sau carne slabă. Însă ce garanţie avem că organismul nostru o asimilează în cantităţi optime, în condiţiile în care de cele mai multe ori alimentele nu le consumăm ca atare, ci fierte sau în alte combinaţii?

Lipsa tiaminei (precursor al vitaminei B1) favorizează apariţia asteniei. Astfel, nu este de ajuns să avem o alimentaţie bogată în  tiamină, întrucât acesta este degradată în timpul procesării termice (cald sau rece). Totodată, persoanele care consumă cafea, fumează şi beau alcool zilnic au nevoie de 10 până la 100 ori consum mai mare de tiamină. Enerion aduce cantitatea necesară de tiamină la nivel SNC, tratând cauza şi nu doar simptomele asteniei, hrănind creierul cu energie inteligentă. Omul modern alege tratamente inteligente.

Sulbutiamina reprezintă tratamentul curativ, nu doar adjuvant al asteniei, care este susţinut de numeroase studii ştiinţifice. Enerion redă persoanelor tinere şi active energia psihică şi fizică atât de necesare în cazurile când se instalează starea de oboseală, nervozitate, lipsa concentrării, iritabilitate etc.

Enerion este un medicament ce se eliberează fără prescripţie medicală, produs de compania franceză Servier şi distribuit şi promovat exclusiv în România de compania germană Desitin Pharma. Acesta este un produs destinat exclusiv adulţilor şi recomandat în tratamentul simptomatic al asteniei funcţionale. Compus din substanţa activă sulbutiamină, Enerion trece bariera hematoencefalică, acţionând specific pe structuri cerebrale care sunt implicate în apariţia asteniei funcţionale. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanţei tratării asteniei a fost lansată platforma www.astenia.ro unde se pot regăsi sfaturi medicale.

Cum acţionează Enerion?

Enerion are efect rapid demonstrat clinic în astenia intelectuală, fizică şi psihică. Acesta ajunge în sistemul digestiv, de unde este absorbit rapid în sânge, astfel ajunge în creier şi acţionează ţintit pe sursa asteniei. Datorită modului selectiv de acţiune pe SNC, Enerion este un medicament antiastenic care a demonstrat eficacitate rapidă pe toate simptomele asteniei:

– astenie fizică
– astenie intelectuală
– astenie psihologică
– astenie sexuală
– tulburări de somn şi de apetit.

Enerion se administrează adulţilor, 2-3 drajeuri pe zi (400-600 mg sulbutiamină), pe cale bucală. Drajeurile vor fi administrate împreună cu o cantitate suficientă de lichid (un pahar de apă) în perioada dimineţii. Durata tratamentului nu va depăşi  4 săptămâni.

Indiferent de manifestările asteniei (oboseală musculară, rezistență redusă, tulburări de atenţie, de concentrare, de memorie sau de vigilenţă, lipsa încrederii în sine, lipsa motivaţiei, extenuare, stres, pierderea libidoului sau tulburări de somn şi apetit), datorită acţiunii selective şi ţintite la nivelul structurilor din sistemul nervos central responsabile de mobilizarea resurselor energetice ale corpului uman, Enerion este medicamentul antiastenic al cărui efect este rapid şi vizibil în ameliorarea manifestărilor asteniei. Mai multe informaţii pe www.astenia.ro

***

Despre Desitin Pharma

Compania Desitin Pharma lansează în decembrie 2013 Enerion, medicamentul antiastenic cu eficacitate demonstrată clinic. Compania Desitin este  prezentă  în România din 1996 ca  Reprezentanță Desitin. Din 01 Iunie 2010, Reprezentanța Desitin devine DESITIN PHARMA SRL, cu un nou sediu în Bucureşti şi cu o echipă adaptată unor noi strategii şi obiective.

Desitin Arzneimittel este o companie farmaceutică germană cu o experienţă de peste 100 de ani în tratamentul afecţiunilor Neurologice şi Psihiatrice. Compania deţine cel mai larg portofoliu în domeniul epilepsiei precum şi cele mai avansate forme farmaceutice. Prin elaboarea formelor farmaceutice inovatoare, compania are ca prim scop asigurarea de beneficii  semnificative pentru pacienţi, din punct de vedere al  creşterii aderenței  la tratament.