Tu când pleci într-o croazieră?

Surprinzător sau nu, miturile și concepțiile despre croaziere sunt multe și eronate. Părerile împărtășite de călători sunt diferite, iar numărul celor care continuă să călătorească pe vasele de croazieră este mare.

Cei mai mulți oameni se tem de răul de mare. Într-adevăr, mulți oameni au rău de mare, iar acest lucru îi îngrijorează. Totuşi navele moderne de astăzi sunt toate proiectate stabil.

Pentru a minimiza șansele de disconfort, poți avea la îndemână multe remedii simple și necostisitoare. Dar cel mai indicat ar fi să eviți expunerea la soare și consumarea de băuturi alcoolice.

Alți oameni se tem de plictiseală, dar croaziera nu este o vacanță sedentară. Contează și tipurile de activități pe care alegi să le practici în timpul ei. Fiecare navă de croazieră publică în fiecare zi un ziar cu programul de actvititate, pentru a-i menține ocupați și distrați pe călătorii de la bord.

Te poți răsfăța într-o zi la spa sau în sala de fitness, poți beneficia de masaje și tratamente faciale, saună și de îngrijirea părului și a unghiilor. Pentru domni există terenuri de golf în miniatură, de baschet, tenis, volei etc. Piscina este cu siguranță zona unde te poți răsfăța, sub razele soarelui. Seara ai la dispoziție baruri și lounge-uri, pentru degustarea unor cockteil-uri și băuturi mai mult sau mai puțin sofisticate.

„Mă voi simţi străi.” O preconcepţie care ar trebui să te bucure, deoarece fiecare om este unic în felul său. Acesta este unul dintre aspectele cele mai plăcute ale croazierei deoarece poți interacţiona cu oameni de diferite naționalități, poți stabili relații și poți învăța lucruri noi.

„Sistemul vaselor de croazieră este prea rigid.” Nimic nu poate fi mai fals. Liniile de croazieră au realizat că pasagerii din ziua de azi nu au nevoie de restricții în vacanțele lor, din contră, au nevoie de multe opțiuni pentru a alege după bunul plac. Pasagerii pot alege când, unde și în compania cui să ia masa, la ce tipuri de divertisment să ia parte etc.

„Tot ce poți face este să mănânci.” Iată o altă concepție total greșită și nefondată.

Într-adevăr, preparatele sunt pentru toate gusturile, dar tendința de a mânca sănătos nu este stopată, există alimente ușoare, bucătărie tradițională, fără prea multe calorii. Trebuie satisfăcute gusturile tuturor persoanelor aflate la bordul navei de croazieră. Fiecare om are stilul său de viață mai mult sau mai puțin sănătos. Bufetul suedez de la miezul nopții nu ar trebui să te deranjeze, nu ești obligat să guști din preparatele expuse, ele sunt puse la dispoziție oricum. Confortul călătorilor este primordial.

Vacanța la bordul unui vas de croazieră este una ideală. Fie că mergi însoțit doar de persoana iubită sau împreună cu întreaga familie, te vei distra și vei profita de mare, soare, confort și relaxare, toate într-un sistem de lux. Romantismul nu poate fi lăsat acasă, mai ales că ai ocazia să trăiești scena din Titanic, alături de persoana iubită într-un cadru intim, la asfințit.

 Ianula Gioga

Surse foto:

skyauction.com

sseubert.com