Ah, internetul şi onoratul expert, Google. Înainte de internet, ajungeai să cunoşti pe cineva printr-o serie de relații sociale. Trebuia să te uiţi în ochii persoanei respective şi să comunici verbal. Bine, asta nu înseamnă că în prezent această necesitate a dispărut. Ba chiar se recomandă să analizezi oamenii atunci când îi cunoști.
Caută pe internet cu prudență
Aminteşte-ţi de întâlnirile “oarbe” la care trebuia să-ţi ţii respiraţia până să vezi dacă partenerul tău era un “prinţ” sau un elf.
Acum poţi să-l “priveşti” înainte de întâlnire, pentru a decide dacă te duci la duş şi te epilezi pe picioare sau în mod intenţionat vei mânca mai întâi un castron cu broccoli şi usturoi.
Dacă pentru tine este o practică obişnuită să cauţi pe cineva pe internet înainte să te duci la o întâlnire, ţine cont de următoarele aspecte.
Ştiinţă
Ştiinţific este “nesănătos” să cauţi pe cineva pe internet înainte de a te duce la o întâlnire.
Şi dacă consideri că a compara o întâlnire cu un experiment ştiinţific este o exagerare, înseamnă că nu ai mai avut o întâlnire de multă vreme. Pentru a obţine cele mai bune rezultate din orice situaţie, trebuie să înlături prejudecăţile premature din această ecuaţie.
Dacă te duci la o întâlnire cu mintea încărcată de noţiuni bazate pe ceea ce ştii sau crezi despre o persoană, întâlnirea s-a sfârşit înainte să înceapă.
Trebuie să te duci la întâlnire cu mintea curată! În al doilea rând, dacă descalifici pe cineva bazându-te pe ceea ce găseşti pe internet, ignori cel mai mare dar al Mamei Natură – feromonii.
Feromonii pentru oameni sunt precum fluieratul pentru câini. Nu-i putem auzi, vedea sau mirosi, dar serversc că peţitori ai Mamei Natură. Se numeşte “chimie” dintr-un motiv anume. Şi Google, cu toate puterile sale celebre, nu-ţi poate spune dacă există “chimie” între tine şi o altă persoană.
Toţi suntem idioţi într-o anumită etapă a vieţii noastre
Care dintre noi îşi doreşte să fie judecat pentru lucrurile prosteşti pe care le-am făcut înainte să fi fost pregătit pentru a avea întâlniri serioase? Acea perioadă din viaţa noastră, cum ar fi anii de colegiu sunt sursa unei imense jene mai târziu. Poate un prieten a postat pe Facebook poze de la petrecerea unei frăţii sau poate că atunci când cauţi pe cineva pe internet, îţi apare pe neaşteptate o infracţiune minoră a acelei persoane.
Numai din acest motiv, căutarea cuiva pe internet înainte de a merge la o întâlnire s-ar putea să nu fie tocmai cea mai bună idee. E necesar să petreci ceva timp cu o persoană pentru a-ţi da seama dacă “a fost” un idiot sau încă “este”.
Denaturarea
Vedetele spun că este incorect şi denaturat ceea ce se scrie despre ele, dar acest lucru ni s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi. Poate am supărat pe cineva voluntar sau involuntar şi el considera potrivit să lanseze toate detaliile groaznice pe un forum public. Chiar vrei să îndepărtezi pe cineva bazându-te pe cuvântul unui străin?
Verificarea trecutului partenerului tău prin intermediul prietenilor este convenabil întodeauna pentru că prietenii te cunosc pe tine, îl cunosc pe partenerul tău şi poţi avea încredere în evaluarea lor. Dar bazându-te pe cuvântul cuiva pe care nu l-ai cunoscut niciodată, “împuşti chiar în picior un nevinovat până la proba contrarie”.
Păstrează căutarea pe internet pentru momentul de după întâlnire
Du-te la întâlnire cu mintea deschisă, fără idei preconcepute. La un moment dat vei dori să cauţi pe internet pentru a verifica dacă ceea ce ţi-a spus partenerul tău este adevărat. Dar mai întâi cunoaşte-l.
Du-te măcar la o întâlnire şi încearcă să rezişti pentru două sau trei. Google este un expert în obiceiurile de împerechere ale broaştelor de copac din Amazon şi te poate ajuta să găseşti mâncare chinezească în zona ta; dar Google nu poate înlocui niciodată Mama Natură, inimă sau creierul tău.
Sursa foto: