Ce faci în cazul rutinei sexuale?

Cu drag ne amintim de ziua în care ne-am întâlnit jumătatea pentru prima dată, primul sărut și prima atingere.

Pasiunea de la începutul relației este incredibilă, iubiții petrecând ore în șir vorbind, explorându-și trupurile, descoperindu-și sexualitatea.

Însă, cu timpul, dacă ceva nu se schimbă pe parcurs, focul ce menține pasiunea în relație se poate diminua, instalându-se monotonia, rutina. Rutina? O recunoști ușor. Formele ei diferite lovesc o relație din toate părțile. Rutina sarcinilor întreprinse de fiecare dintre parteneri și cea în comunicare vor duce iminent la rutina sexuală.

Lipsa elementului nou va face ca partenerii să considere sexul ca fiind doar o altă sarcină pe care trebuie să o bifeze, sau o altă nevoie necesară care se cere rezolvată.

Rutina sexuală se regăsește adesea în relațiile de lungă durată și căsătorii de mulți ani. Pe măsură ce timpul trece, cuplurile își pierd apetitul pentru sex, în general sau doar față de partener, se îndepărtează unul de altul ușor, până când devin străini.

Totuși, pentru cei care vor să păstreze acea sclipire, pot face mici schimbări pentru ca pasiunea să reînvie în toată splendoarea ei.

Implicați-vă. Stați și discutați ce se întâmplă în relația voastră, unde apar nemulțumiri, unde sunt lipsurile. Vorbiți deschis, fără să criticați. Ca să ștergeți rutina de pe trupurile voastre, este nevoie de ambii parteneri, altfel totul devine, mai degrabă, inutil.

Mențineți pasiunea cu afrodisiace. Despre afrodisiace se spune că au puteri miraculoase asupra relației, îmbunătățind calitatea relațiilor sexuale și mărind apetitul sexual.

Ciocolată neagră, vin roșu, scorțișoară, vanilie. Ce poate fi mai plăcut decât consumarea unor alimente gustoase împreună cu partenerul?

Iubiți-vă corpul. Raționamentul este simplu: dacă tu nu îți iubești corpul, cum să îl iubească partenerul de viață? Acordă-ți câteva minute pe zi în care să ai grijă de corpul tău. Folosește creme sau uleiuri, pentru hidratare, și un strop de parfum.

Ce ziceți de jucăriile sexuale? O jucărie sexuală poate fi distractivă mai ales pentru cei care nu au mai folosit niciodată un astfel de obiect. Diferite modele, diferite senzații care vă vor da amandurora un sentiment de împlinire.

Fanteziile sexuale. Cu siguranță unul dintre voi are cel puțin o fantezie, de ce să nu o puneți în practică? Nu e nevoie de lecții de actorie, deconectați-vă și deveniți ceea ce dorește partenerul/a. O să fie distractiv!

Nu uitați de lubrifiant. În timp, lubrifierea se pierde, asta ducând la un contact sexual dureros și, implicit, pierderea apetitului sexual. Folosiți cu încredere lubrifiantul din comerț.

Învățați poziții noi. Sunt o mulțime de cărți, reviste, emisiuni dedicate să învețe publicul poziții noi, voi va trebui să le găsiți pe cele ce vi se potrivesc.

Renunțați la poziția misionarului și alegeți altceva din „meniu”.

Îndrăzniți… să faceți lucruri ce până acum le-ați desconsiderat și urmați-vă instinctul. Mișcați-vă cum doriți, fixați partenera/ul cum credeți că v-ar ajuta mai bine, apoi observați reacția celuilalt.

Iar patul? Folosiți alte locuri pentru a întreține relații sexuale! Mașina de spălat, pervazul geamului, podeaua, pe perete, masa din bucătărie, baia, pe scaun, pe birou, acestea sunt doar câteva locuri unde puteți să reaprindeți pasiunea, trebuie doar să aveți puțină imaginație.

Vizualizați împreună filme porno. O metodă incitantă de a arăta partenerului/erei ce anume vă place. Puteți încerca să repetați mișcările protagoniștilor chiar în timpul vizualizării.

Alexandra Ghiță