Tunsori pentru toate vârstele

Fie că eşti la începutul vieţii şi ai 20 de ani, fie că ai 30 sau chiar mai mult, îngrijirea părului trebuie să facă parte din viaţa ta. Dacă eşti în căutare de coafuri noi sau tunsori măgulitoare care să te definească pe tine, ca femeie, iată câteva sfaturi  care te vor ajuta să te hotărăşti în a lua cea mai corectă decizie.

La 20 de ani

La 20 de ani este cel mai bun moment din viaţă în care poţi să încerci toate tunsorile posibile. Tunsori scurte, realizate ca la carte, te pot face să pari serioasă (sau ca un copil), în timp ce părul lung poate părea drăguţ şi foarte romantic. El trebuie îngrijit cu foarte multă răbdare şi căldură.

Aşadar, totul depinde de felul tău de a fi. Dacă tinzi spre o carieră mai artistică, look-ul tău va tinde şi el spre această latură funky, însă în situaţia în care eşti mai conservatoare, pentru că acesta este mediul în care trăieşti, este de recomandat să optezi pentru un look profesional. Un exemplu foarte bun este tunsoarea bob. Ea poate caracteriza persoana drept matură, serioasă.

Încearcă să nu tai din păr dacă simţi că tunsoarea nu se potriveşte vârstei tale. Alege o tunsoare scurtă care se potriveşte perfect cu anii tăi. O coafură scurtă te poate defini ca sofisticată, elegantă. Totodată, ea poate fi plină de viaţă şi drăguţă.

La 30 de ani

Aceştia sunt anii în care ajungi să ai o familie sau în care îţi clădeşti mai bine cariera. În timpul în care te confrunţi cu această perioadă, va trebui să îţi găseşti un stil aparte, care să te definească foarte bine.

Eşti mămică? Renunţă la părul lung din copilărie şi fă-ţi o tunsoare până la nivelul umărului. Va fi mult mai lejeră. Poate merge prinsă într-o coadă de cal în timpul zilei.

Totuşi, dacă îţi doreşti ca părul tău să fie lung, faptul că eşti mămică nu te va împiedica să alegi asta. Ai grijă, însă, la timpul pe care îl aloci îngrijirii lui, deoarece este mai costisitor, din acest punct de vedere.

Nu îţi fie teamă să te tunzi scurt! Dacă tu decizi că aşa este mai bine, fă-o. Cu siguranţă va fi o alegere bună.

La 40 de ani

La aceasta vârstă, tunsoarea ar trebui să reflecte personalitatea. Trebuie să acorzi foarte mare atenţie părului tău. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât firul de păr devine mai fragil şi mai sensibil.

Optează pentru vopseaua de păr. Dacă eşti blondă, încearcă culorile mai luminoase. Dacă ai părul negru, alege un ton de caramel. Este foarte important să îţi găseşti culoarea adecvată.

De recomandat este folosirea unui tratament cu ulei fierbinte, o dată pe săptămână.

La 50 de ani

La 50 de ani este recomandat părul lung. Cât timp este sănătos, părul poate creşte în voie, ajungând să arate fantastic. O tunsoare care poate avea succes în faţa celor dragi poate fi bobul mai lung, ca cel până la umăr.

În materie de culori pentru păr, cele luminoase te vor face să pari mai tânără. Întreabă-ţi stilistul ce culori  se potrivesc cel mai bine tipului tău de ten.

Aşadar, vârsta nu contează atunci când vorbim despre părul tău. Este esenţial ca el să fie sănătos, iar asta se va vedea şi pe faţa ta. Un păr sănătos este strălucitor, magic şi plin de viaţă. Fie că e lung, mediu ori scurt, părul este special, iar noi suntem datoare să-l îngrijim.

 Mădălina Tătaru

 

Surse foto:

coolblades.co.uk

jgscissors.en.made-in-china.com