Umbră şi răcoare în mod natural: Temperatura din casă, redusă cu 5 grade C pe caniculă datorită termostorurilor MCA

Ne bucurăm cu toţii de soare şi de vară, dar bebeluşii şi copii sunt mai sensibili decât cei mari la variaţiile mari de temperatură. Multe din case devin adevărate sere pe caniculă, însă există o soluţie de umbrire naturală şi sigură, datorită căreia temperatura interioară scade cu 5 grade C: rulourile exterioare de tip termostor. Folosirea corectă a termostorurilor suplineşte în cele mai multe cazuri un aparat de aer condiţionat, oferind în plus şi o izolare fonică superioară.

Rulourile termoizolatoare din aluminiu reduc conductivitatea termică a ferestrelor cu 70%, indiferent de tipul de geam. Astfel, folosirea acestora este una dintre cele mai eficiente metode de a obţine răcoare şi umbrire pe timp de vară, arată un studiu internaţional realizat în Franţa.

În plus, rulourile filtrează razele UV şi previn formarea efectului de seră.

Într-o casă protejată cu rulouri cei mici, dar şi cei mari sunt protejaţi de caniculă şi fonic (se pot odihni la prânz), sunt feriţi de insecte (unele tipuri de rulouri vin cu plasă de insecte integrată) şi sunt la adăpost de eventuali oaspeţi nedoriţi deoarece rulourile vin şi cu sisteme de închidere performante.

Termostorurile MCA sunt disponibile într-o gamă variată de culori, putând fi armonizate cu faţada oricărei case sau clădiri de apartamente. În România, doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livrează cu rulouri, în comparaţie cu procente ce trec de 50% în ţări situate în vestul continentului.