Un coc lejer, vă rog!

Heidi Klum, Salma Hayek şi Jessica Stroup sunt doar câteva dintre vedetele care îşi coafează părul în coc, un stil care poate să pară foarte elaborat, ca şi cum ar fi petrecut ore întregi pentru realizare, când, de fapt, cu puţină dexteritate, este foarte uşor de creat. Totuşi, nu am putea să uităm legendara coafură a lui Audrey Hepburn, atunci când a jucat-o pe Holly Golightly în Breakfast at Tiffany’s şi ne amintim probabil, secvenţa în care se coafa pe fugă în faţa oglinzii.

Pentru bucle lejere, chiar şi dacă nu ţi le doreşti în mod special, poţi să apelezi la bigudiuri electrice. Părul tău va căpăta dintr-odată mai mult volum şi va arăta cât se poate de natural, pentru că nu te vei fi străduit prea mult pentru obţinerea unui asemenea rezultat. Dacă eşti adepta fixativului, poţi să îţi şi tapezi uşor părul pentru efectul de volum, înainte să îl prinzi în cocul propriu-zis.

Pasul următor: prinde părul la spate, ca şi cum ai vrea să faci o coadă de cal. Te poţi juca acum cu fantezie pentru crearea unei coafuri personale. Fixează şuviţele cu ace de păr subţiri, astfel încât să pară dezordonate  şi nestudiate. În faţă lasă câteva şuviţe scurte libere, iar dacă ai breton ondulează-l uşor, precum a făcut-o Jessica Stroup în fotografia de mai jos:

Există modele de cocuri care implică nu doar bucle răsfirate, cât şi împletituri pline de imaginaţie, precum sunt osul-de-peşte sau spic. Osul de peşte nu este atât de grea de făcut precum pare şi pot fi găsite multe tutoriale pe internet despre cum se realizează.

Efectul va fi unul foarte elegant şi tineresc dacă această împletitură va fi integrată în coafura-coc.

Dacă te tentează un look mai îndrăzneţ, Heidi Klum îţi dovedeşte odată în plus că buclele dezordonate pot să fie şi foarte elegante.

În contrast, Natalie Portman reinventează cocul cuminte de balerină, pe care îl poţi obţine destul de uşor, dacă îţi înfăşori strâns părul în jurul unui elastic, apoi îl prinzi cu ace, la baza gâtului.