Unde mergi la schi în vacanța de iarnă? Stațiuni celebre din Europa

Cu toate că și România deține un palmares dezvoltat atunci când vorbim despre stațiuni montane, pasionații sporturilor de iarnă aleg să-și petreacă concediile în stațiuni din străinătate, în special Europa. În topul celor mai frecventate stațiuni se află, ca in fiecare an, Austria, Franța și Elveția.

1. ISCHGL, Austria

Pasionații sporturilor de iarnă mai numesc această stațiune și „paradis”. Peste 2000 de români frecventează, anual, această regiune. Ea este dotată cu 238 de kilometri de pârtii. Stațiunea mai este cunoscută și pentru viața de noapte activă. Acolo au loc frecvent foarte multe concerte. Printre cei care au concertat în Ischgl se numără Elton John, Jon Bon Jovi, trupa Pussycat Dolls și Rihanna.

Autoritățile de acolo nu îi pierd din vedere nici pe pasionații de snowboarding, săniuș sau carving. Așadar, ei au amenajat pârtii pentru carving, o pistă de săniuș de șapte kilometric și un parc de distracții modern pentru snowboarderi. Totuși, dacă nu ești un foarte bun cunoscător al schiatului sau al oricărui alt sport de iarnă, stațiunea deține câteva puncte turistice importante, printre care: Muzeul companiei de telecabine din Silvretta, Muzeul fermierilor din Mathon și Muzeaul Mathias Schmid.

Ca să îți faci o idee, cazarea pentru o săptămână aici este în jur de 1000 de euro, dar poate ajunge și la 3000 de euro, iar asta la hotel de patru stele. Prețurile variază de la un hotel la altul.

Dacă dorești să ajungi aici cu avionul, cel mai apropiat aeroport este  cel din Innsbruck (circa 20 km distanță, iar cea mai apropiată gară este cea din Landeck (30 de km). Biletul de avion pentru o săptămână începe de la 350 de euro.

Alte informații:

Preț Skipass: 182-230 EUR

Nocturnă: Da

Snowpark: Da

                                                    Sursă foto: Google

 

 

 

2.  VAL D’ISERE, Franța

Minunata stațiune este situată la o altitudine de 1850 de metri și oferă pârtii excelente atât pentru începători, cât și pentru cei familiarizați cu sporturile de iarnă. Val D’Isere deține 300 de kilometri de pârtii.

Regiunea deține și câteva atracții turistice atractive – ghețarul Pissailla care este situat la 3 300 metri altitudine, ceea ce înseamnă că oferă posibilitatea și de schi estival – și snowparkul care este situat în zona Bellevarde, la 2500 metri altitudine. Iubitorii de snowboarding sunt așteptați în zonă cu jump-uri, rails, half-pipe și boarder cross pentru toate nivelurile.

Stațiunea se află la trei ore distanță de Lyon sau de Geneva, iar de acolo poți lua trenul până la Bour St Maurice, care se află la 30 de km distanță de pârtiile de schi.

Prețul la un hotel de patru stele variază între 600-700 de euro/ săptămână.

                                                        Sursă foto: telegraph.co.uk

 

3.  VERBIER, Elveția

Verbier este o stațiune situată la 1500 metri altitudine. Deține 450 de kilometri de pârtii de schi și de snowboard. 50 kilometri de pârtii sunt acoperite cu zăpadă artificială. Altitudinea minimă este de 1500 de metri, iar cea maximă de 3300. Există în zonă 120 de teleschiuri.

Turiștii care ajung în această regiune pot încerca să practice schi, snowboard, înot, plimbări cu sania, cățărat pe gheață, patinaj, hockei pe gheață, squash sau plimbări la lumina torțelor.

Stațiunea este una dintre cele mai scumpe, așadar prețul pentru o săptămână la un hotel de cinci stele trece de 2000 de euro.

                                   Sursă foto: onekindesign.com

Acestea nu sunt singurele destinații pentru o vacanță ideală. Niște idei excelente ar fi și stațiunile precum Cortina d’Ampezzo din Italia, Bansko din Bulgaria, Zermatt din Elveția plus multe, multe altele.

Tu ce alegi pentru vacanța ta?

Articol scris de: Mădălina Tătaru