Unghiile la control!

“Mâinile sunt cartea de vizită a unui om!” Este esenţial să ştii că, indiferent de anotimp, îngrijirea unghiilor este esenţială. Este ceea ce te diferenţiază în faţa celorlalţi, ce te face mai frumoasă. Poate că nu acorzi foarte mare atenţie mâinilor, mai ales unghiilor, ca şi în cazul feţei, dar trebuie să ştii că şi mâinile au de suferit dacă nu le îngrijeşti corespunzător.

Fii atentă, de asemenea, la problemele unghiilor tale şi aplică regulat un tratament corespunzător. Nu îţi mai tăia cuticulele! Aplică în acea zonă un ulei sau o cremă, las-o să acţioneze un timp şi apoi impinge uşor cuticulele cu un beţişor special.

Dacă foloseşti ojă colorată mai des decât lacul, este bine să ştii că unghiile tale vor ajunge să se îngălbenească. Aşadar, pentru a preveni acest lucru, aplică înainte un lac protector. Nu ţine oja pe unghii mai mult de o săptămână.

Pilirea unghiilor nu se face la nimereală! Nu este recomandat absolut deloc să îţi pileşti unghiile în toate direcţiile, pentru că aşa ruperea lor va avea loc foarte uşor. Încearcă să nu mai foloseşti acetona. Aceasta nu face altceva decât să îţi strice unghiile, uscându-le!

Ce culori se poartă pe unghii?

În materie de ce culori punem pe unghii, anul 2012 se referă numai la culoarea verde.

Da, verde se poartă în acestă primăvară! O altă culoare sugerată de specialişti în domeniu este Tangerine Tango, care nu numai că are un nume special, ci este şi foarte frumoasă. Aşadar, portocaliul şi coraiul aprins vor fi foarte populare. “Bejul este noul roz pal şi popularitatea lui va creşte. “, spune Lippmann.

Dacă îţi place să ai modele cât mai sofisticate pe unghii, află că se poartă modelele care reprezintă forme geometrice, cât mai inedite şi cu aplicaţii cu un impact puternic.

Vor fi în trend şi modelele obţinute prin combinarea mai multor oje, culori diferite şi destul de tari, care să iasă rapid în evidenţă, cum ar fi turcoaz, corai, albastru-electric, fuchsia, galben sau verde aprins. În acelaşi timp, se poartă şi modelele cu oje metalice.

Cele mai atrăgătoare tendinţe în ceea ce priveşte ojele metalice sunt manichiura moonlight argintiu/negru, clasicul French, dar cu vârful unghiei pictat în particule strălucitoare sau modele geometrice. Un trend care va face, cu siguranţă, senzaţie se numeşte „galaxy” şi este de-a dreptul spectaculos. Presupune realizarea pe fiecare unghie a unui model de constelaţii.

Oja roşie va rămâne vie pentru totdeauna. Aşadar, află că o poţi purta şi acum. Te face mai specială!

O nouă apariţie este oja magnetică, care vă va ajuta să obţineţi efecte minunate de hologramă. Oja conţine pigmenţi metalici care se grupează în funcţie de modelul imprimat pe magentul ce îl vei achiziţiona odată cu oja. Rezultatul este spectaculos, merită să încerci!

Totuşi, dacă nu eşti adepta unor culori îndrăzneţe şi prefer simplitatea, află că nu greşeşti dacă alegi un model mai simplu. Modelele cu floricele în nunaţe deschise de blue sau roz îţi vor da mai multă încredere în tine. Primăvara aceasta o vom purta pe unghii!

Mădălina Tătaru

Surse foto:

pamperedandpolished.co.uk

imgfave.com