Unt de nucă de cocos preparat acasă

Nu este nevoie să cumperi unt de nucă de cocos de la magazin. Să-l faci la tine acasă a devenit foarte simplu şi rapid, cu acestă minunată reţetă de unt!

Untul de nucă de cocos făcut în casă este nutritiv, plin de aromă şi deloc dificil de obținut. Este împachetat grăsimi sănătoase şi esenţiale organismului nostru şi este perfect dacă îl combini cu fulgi de ovăz, întins pe pâine prăjită sau chiar adăugat într-un piure.

Dacă ai încercat vreodată uleiul de cocos, înseamnă că vei iubi untul acesta. Diferenţa dintre cele două, este foarte simplă. Uleiul de cocos este doar uleiul din fruct. Este bun la gust şi cremos şi miroase fantastic.

Pe de altă parte, untul de cocos conţine „carnea” fructului, aşadar textura şi aroma sunt mai intense şi mai bogate. Ambele pot fi folosite ca un înlocuitor de unt de lapte, dar untul de cocos este atât de delicios încăt îţi vei dori să îl savurezi cu o lingură.

Untul de cocos conţine grăsimi esenţiale, proteine sănătoase, fibre, vitamine şi minerale.  Pentru că acidul lauric este un lanţ mediu de acizi graşi, acesta nu este stocat imediat; el este ars şi folosit ca energie.

Acest lucru poate ajuta în aducerea unui impuls suplimentar de energie, la prânz, sau poate ajuta la calmarea poftelor de mâncare.

Untul de cocos este recomandat și vegetarienilor sau veganilor. Fii sigur că vei încorpora bine acest unt,  în dietă şi asigură-te că nu eşti alergic la nucă de cocos uscată.

Reţeta:

Se servesc 2 porţii

Ingrediente:

2 ceşti de nucă de cocos uscată, neîndulcită și organică

Mod de preparare:

Adaugă nuca de cocos uscată într-un blender și amestecă până când aceasta devine cremoasă. Pune conţinutul într-un borcan acoperit, menţine-l la temperatura camerei. Nu eşti sigur ce să faci cu untul de cocos? Încearcă să îl foloseşti în altă reţetă.

Banane, unt de arahide şi praf de ciocolată

Se serveşte 1 porţie

Ingrediente:

– 4 linguri de unt de cocos;

– ½ banane coapte foarte bine (piure);

– 2 linguri de unt de arahide;

– 2 linguri de praf de cacao;

– ¼ pahar de agave (opţional);

– sare

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele într-un aparat de produse alimentare şi amestecă până când acestea se întrepătrund.

Se toarnă în vas şi se lasă la frigider să se întărească, timp de câteva ore.

Sursa foto:

pantrybites.com