Vara pe bicicletă – fii eco si cool

Dacă te-ai săturat de transportul în comun sau de propria mașină și vrei o schimare, iată o soluție perfectă pentru această perioadă a anului – bicicleta. Ne uităm împrejur, a venit vara și parcă nu nu vrem să ne topim în mașină asemeni unei înghețate care tocmai a fost scoasă din frgider.  Bicicletele te primesc cu brațele deschise atât în cazul în care vrei să faci o plimbare în parc, cât și în cazul în care vrei să ajungi la serviciu.

 

Care sunt avantajele unei biciclete?

Mulți spun că dacă nu ai un bătrân în preajma ta, să îți faci rost de unul. Noi îți spunem că, dacă nu ai o bicicletă în garajul tău, ai face bine să îți cumperi una. O bicicletă îți poate veni de multe ori în ajutor, fie că este vorba de relaxare sau de a ajunge undeva. Pentru iubitorii de sport, bicicleta poate fi tot ce ar putea dori pe timpul verii. Ce rost are să te închizi într-o sală de sport, când tot ce trebuie să faci este să scoți bicicleta din garaj sau de pe balcon și să dai o tură. Pentru începători mersul pe bicicletă tonifică muschii și articulațiile întregului organism, timp în care se pot arde de la 350 până la 700 de calorii pe oră. În același timp, te poți bucura de o perioadă de timp petrecut afară, ideal după câteva ore petrecute în fața laptopului la servici sau în fața televizorului în weekendu-rile în care nu ai reușit să pleci din oraș.

Toți vrem un oraș curat în care să respirăm un aer proaspăt. Da, toată vâlva făcută în jurul a tot ceea ce este eco,cu scop spunem noi, ne-a oferit o posibilitatea de a conștientiza beneficiile mersului pe bicicletă. Ecologiști convinși sau pur și simplu oameni care au un respect pentru mediul în care trăiesc, găsesc că folosirea unei biciclete pentru a merge la serviciu este o chestiune extrem de practică și sănătoasă. Chiar dacă ești îmbrăcat în costum sau ai niște pantofi cu toc, acest lucru nu  este un impediment pentru a  folosi bicicleta, atunci când mergi la servici. Deși sunt extrem de  comode, mașiniile sunt foarte dăunătoare mediului înconjurător prin gazele emise care fac aerul mult mai greu de respirat. De asemenea, parcă nu nu ai vrea să fi prins trafic, în mijlocul acelor acelor cozii infernale, nu? În mod cert, o bicicletă nu va permite acest lucru.

Tu pe ce bicicletă pedalezi?

Dacă ești pasionat de ciclism, bicicleta hibridă este ideală pentru tine, însă dacă vrei să ai o bicicletă doar pentru plimbare sau pentru a merge la serviciu, atunci o bicicletă de oraș este tot ce ai nevoie. După o simplă plimbare în parc, vei avea posibilitaea să te orientezi spre un anumit tip de bicicletă potrivită cerințelor și nevoilor tale. Vei vedea acele biciclete BMX ale biker-ilor, micuțe și ușoare care fac spectacol prin parcuri și care pornes de la un preț de 500 RON sau, mai nou, acele triciclete pentru adulți care a devenit un trend în rândul oamenilor care au un preț în jur de 2000 RON. Printre acestea se găsesc și bicicletele pliabile, ideale pentru un mediu urban modern care pot fi găsite la un preț de 530 RON sau chiar 1000 RON. De asemenea, se pot găsi biciclete și pentru femei, cu un design elegant și drăguț  dat de o culoare feminină, alb sau roz și de coșulețul ideal pentru a fi depozitate diverse lucrușoare ale femeilor. Pentru nostalgici, pentru cei care au învățat să mergă pe bicicleta bunicului pe care o fura din garaj de fiecare dată când el nu era acasă,  trebuie știut faptul că Pegasul revin în forță pe piața și a adus noi modele, atrăgătoare și practice. O simplă bicicletă de oraș pornește de la un preț de 120 RON și poate ajunge până la 1500 RON, în funcție de dotările de care dispune.

Ce ziceți, ieșim la o plimbare cu bicicleta?