Învaţă limbajul culorilor florilor!

Florile, poate cel mai frumos cadou pe care l-ai putea oferi! Ceea ce poate nu ştiai este faptul că fiecare culoare a acestora are o însemnătate şi exprimă sentimente unice. Noi te ajutăm să vorbeşti pe limba florilor şi a culorilor acestora, pentru ca fiecare buchet de flori pe care îl oferi să fie o declaraţie specială.

Florile roşii emană o puternică energie şi pot transforma simplul gest de a oferi o floare, într-o veritabilă declaraţie de dragoste. Culoarea sângelui ce îţi pulsează în vene şi care îţi colorează obrajii simbolizează dragostea, dorinţa, pasiunea, dar şi devotamentul, frumuseţea şi forţa.

Oferă-i persoanei iubite un buchet de trandafiri roşii şi va înţelege că focul din inima ta arde doar pentru ea. Roşul oferă şi multă energie, aşa că poţi oferi un buchet de gerbera unei persoane care are nevoie de vitalitate.

Florile roz sunt asociate cu fericirea şi inocenţa. Rozul este o culoare tandră, de aceea declaraţia pe care un buchet de trandafiri roz o face este una mai timidă, dar graţioasă şi învăluită în mister, o declaraţie pe care persoana iubită, cu siguranţă, o va aprecia.

La fel de apreciat va fi şi un buchet de lalele roz de către o persoană ce doreşte să îşi regăsească tinereţea şi bucuria vieţii. Florile roz mai pot fi oferite si persoanelor a căror prietenie o consideri importantă.

Florile violet ne reamintesc faptul că trebuie să aspirăm mereu spre noblețe sufletească. Originile violetului sunt legate de roialitate, ceremonie, nobilitate, de aceea şi florile în această culoare simbolizează încrederea, succesul, mândria şi energizează spiritul.

Dacă vrei ca o persoană să înţeleagă că e unică şi specială pentru tine, fă-o să se simtă de viţă nobilă şi oferă-i o orhidee violet. Pe de altă parte, levănţica va transmite un mesaj de frumuseţe, rafinament, eleganţă şi delicateţe persoanei căreia i-o vei oferi.

Florile galbene fac oamenii să zâmbească. Galbenul este asociat cu aurul şi este considerat un simbol al purităţii, clarităţii; galbenul este culoarea prieteniei, a bucuriei şi a noilor începuturi, o culoare luminoasă şi caldă. Oferă un buchet de crini galbeni unei prietene pe care vrei să o faci fericită sau un buchet de narcise unei persoane care urmează să treacă printr-un examen important.

Florile portocalii fac oamenii să îşi dorească să împartă cât mai multe zâmbete. Fiind culoarea care se apropie cel mai mult de cea a razelor soarelui, portocaliul simbolizează căldura, energia şi entuziasmul, aducând doar energii pozitive.

Este o culoare a prieteniei şi a comunităţii, aşadar un buchet de trandafiri şi lalele portocalii va aduce pasiune pentru viaţă, emoţie, satisfacţie şi un aer încrezător persoanei căreia i-l vei oferi.

Florile albastre îndeamnă la visare şi dezvoltă imaginaţia. Aceastea inspiră, calmează şi risipesc grijile, fiind un simbol al sincerităţii şi al seninătăţii. Aduc pacea interioară.

Albastrul vorbeşte pe limba tuturor visătorilor din lume, de aceea florile ce au această culoare, cum sunt hortensiile si irisul, pot fi oferite cu încredere poeţilor, artiştilor sau muzicienilor din viaţa ta. În plus, reprezintă un adevărat antidot pentru persoanele neliniştite şi mereu îngrijorate.

Acum că ai aflat secretele ce stau în spatele culorilor florilor pe care le oferi, următoarea dată când vrei să faci un cadou parfumat, alege un buchet care să exprime mai multe decât ai putea descrie în cuvinte!

Alexandra Coman

Surse foto:

good-wallpapers.com

pozecuflori.com