Vedetele au venit să susțină mesajul Asociației Zâmbetul Îngerilor

Vedetele au venit să susțină acestă campanie și să transmită mai departe mesajul Asociației Zâmbetul Îngerilor: “Implică-te prin informare. Ia atitudine!”

Duminica, 2 februarie, ora 14, la Gara de Nord, Asociația Zâmbetul Ingerilor, a sprijinit din nou pe cei  care nu au o locuință, ci traiesc pe strazi indiferent că este vara sau iarnă. Pentru oamenii străzi. Vedetele au venit să susțină acestă campanie și să transmită mai departe mesajul Asociației Zâmbetul Îngerilor: “Implică-te prin informare. Ia atitudine!”

Asociația îi ajută zi de zi, împărțind mâncare caldă în fiecare noapte în zona Gării de Nord. Vedetele au răspuns apelului Irinei Mohora și fost voluntari ai Asociației Zâmbetul Ingerilor: Raluca Lăzăruț, Cristina Herea, Florin Chilian, Alexandra Ungureanu, Bianca Ioniță, Nicolae Voiculeț, Andrei Nourescu.

Chef Jakob Hausmann de la restaurantul Mica Elveție a gătit timp de 6 ore în parcul din fața Gării de Nord pentru cei mai puțin norocoși. S-au împărțit peste 200 de pachete de mâncare.

Ieri s-a desfășurat  o actiune umanitara pentru oamenii străzii, acțiune ce vine în completarea campaniei de prevenire a cerșetoriei pe care Asociația  a initiat-o alaturi de partenerii sai. Nu se ofera bani cersetorilor pentru a nu incuraja acest fenomen, ci Asociatia Zâmbetul Ingerilor îi ajută oferindu-le mâncare. Din păcate ceșetoria a devenit o afacere profitabilă iar membrii asociației vor să atragă atenția oamenilor, a societății să ia atitudine.  Există o adevărată mafie a cerșetoriei care îi obligă și exploatează pe bătrânii sau  copilași  pe care îi vedem  la colț de stradă sa cerșească.  Pe ei ii imbogatim!

Campania socio-umanitara dorește informarea și responsabilizarea publicului cu privire la stilul de viață al persoanelor care trăiesc pe stradă, dar și hrănirea cerșetorilor astfel eliminându-se pretextul pentru care majoritatea recurg la cerșetorie: nevoia de hrană.