Vitalact Immunity Junior – combinatia unica de colostru si lactoferina

Alimentatia naturala la san este cea mai buna forma de alimentatie pentru sugar datorita compozitiei echilibrate a laptelui, care asigura dezvoltarea corespunzatoare a copilului. Compania BIOEF sustine campaniile organizate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii care recomanda alaptarea la san. Pentru a veni in ajutorul mamelor care din diverse motive nu pot alapta sau cantitatea de lapte matern nu este suficienta pentru o alimentatie corespunzatoare nou nascutului, compania BIOEF  a lansat gama VITALACT care contine formule de inceput de baza sau imbunatatite cu nutrienti naturali, care asigura o buna dezvoltare a nou nascutului.

Pentru a sprijini mamele care doresc sa continue o alimentatie sanatoasa a copilului si dupa implinirea varstei de 1 an, compania BIOEF lanseaza noul produs VITALACT IMMUNITY JUNIOR, o formula de continuare, imbunatatita prin adaugare de colostru bovin liofilizat si lactoferina , imbogatita astfel in diversi nutrienti naturali, dintre care cei mai importanti sunt anticorpii.

Bazandu-se pe o experienta de peste 10 ani in domeniul fabricarii produselor destinate alimentatiei sugarilor, echipa de cercetare a companiei BIOEF a creat aceasta formula inovatoare, recomandata in completarea alaptarii sau ca si aliment de baza,  formula care stimuleaza imunitatea si creste rezistenta organismului la actiunea agentilor patogeni. Creata in conformitate cu cerintele Directivei europene 2006/141/EC, VITALACT IMMUNITY JUNIOR este o formula de lapte complexa, care contine toti nutrientii necesari unei cresteri armonioase si unei dezvoltari sanatoase a copilului.

Colostrul bovin folosit ca si parte componenta a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar atent selectionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat in conditii de vid si la maxim 45°C) care-i pastreaza intacte toate componentele active (proteine, aminoacizi esentiali, anticorpi, vitamine, etc) asigurandu-le astfel biodisponibilitatea  si absorbtia corespunzatoare la nivelul organismului.  Colostrul bovin este colectat numai de la animale sanatoase, imediat dupa fatare, din prima si a doua mulsoare, pentru a obtine un produs cat mai bogat in imunoglobuline. Imediat dupa prelevare, produsul este congelat individual de la fiecare animal in parte si atent analizat (fizico-chimic si microbiologic) in laboratoarele unitatii,  inainte de a fi procesat.

Colostrul  are in compozitie factori de imunizare, factori de creştere, proteine de protecţie precum şi toate substantele nutritive de care au nevoie nou-născuţii pentru a supravieţui. Are un continut scazut in lactoza pentru a preveni producerea diareei, are un continut mare de calciu si fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentratie mare de imunoglobuline A si G care au actiune directa la nivelul cavitatii bucale si care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la inceputul tractului digestiv, contine lactoferina care ajuta la pastrarea echilibrului de fier in organism

Colostrul asigura organismului, prin compozitia sa complexa, o multitudine de factori de imunitate printre care  imunoglobuline, cytokine, interferon, lactoferina, PRPs. Suplimentarea organismului cu acesti factori il ajuta  in refacerea imunitatii, previne aparitia si dezvoltarea infectiilor si grabeste vindecarea sau recuperarea dupa boala. In plus, colostrul bovin contine o serie de glicoproteine si inhibitori de proteaza care protejeaza in mod natural factorii de imunitate sa nu fie distrusi in tractul intestinal.

Lactoferina este o proteina care influenteaza proliferarea si diferentierea celulelor. Acesta funcţionează ca un modulator imunitar, avand efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, antiinflamator, antioxidant, favorizeaza transportul fierului in organism si ajuta la  mentinerea  florei intestinale echilibrate.
Principala sa funcţie biologică se referă la afinitatea ei foarte mare pentru fier. Din acest motiv, lactoferina este un transport optim de fier, crescand astfel si biodisponibilitatea acesteia si reducand riscul aparatiri radicalilor liberi generati in urma proceselor de oxidare.

Lactoferina si-a  dovedit eficacitatea împotriva unei mari varietati de microbi şi functioneaza atat ca agent bacteriostatic (nu permite agentilor patogeni sa creasca) cat si ca agent  bactericid (ajuta la distrugerea agentilor patogeni). Lactoferina activează răspunsul imun nespecific prin stimularea fagocitozei. Dovezi ştiinţifice recente au legat lactoferina de importante efecte benefice in tratamentul cancerului, în special în reducerea tumorilor. Mai mult, s-a dovedit ca lactoferina are un rol important in inhibarea virusului hepatitei C la pacienţii care suferă de infecţii cronice. Activitatea lactoferinei ca agent antiviral este datorata capacitatii acesteia de a inhiba legarea virusului de peretele celular.
S-a demonstrat stiintific ca lactoferina ajuta la creşterea bacteriilor probiotice sau bune, la nivelul intestinului, prin inhibarea cresterii altor microbi patogeni, asigurând astfel un echilibru al florei intestinale.

Avantajele utilizarii  produsului Vitalact Immunity Junior sunt generate de urmatoarele proprietati:

  • produs fabricat din ingrediente  naturale provenite din surse proprii, controlate;
  • contine colostru bovin cu un continut ridicat de anticorpi naturali, prelucrat printr-un procedeu care sa-i pastreze intacte toate componentele active si care sa asigure biodisponibilitatea acestora;
  • contine lactoferina, separata din lapte de vaca, care imbunatateste transportul si asimilarea fierului in organism;
  • intareste sistemul imunitar al copilului si stimuleaza activitatea acestuia prin intermediul anticorpilor (imunoglobulinelor) din colostru;
  • bogat in vitamine, minerale si aminoacizi de baza;
  • contine acizi grasi polinesaturati proveniti din surse naturale (amestec de grasimi vegetale);
  • asigura un aport energetic ridicat in conformitate cu cerintele copiilor de varsta mica;
  • usor tolerat si acceptat de catre copii ;

Mod de administrare si contraindicatii

Produsul contine materii prime de origine animala (lapte crud, zer demineralizat si lapte colostral liofilizat), grasimi vegetale, maltodextrina, lactoza,  vitamine si minerale.

Fiecare cutie contine 400 grame lapte praf ambalat etans, sub atmosfera inerta, o mensura nesterila si un pliant care contine informatii privind compozitia produsului. Produsul se administreaza reconstituit conform indicatiilor de pe cutie, respectand recomandarile privind dozajul indicat, modul de reconstituire, igiena si conditiile de pastrare si manipulare dupa deschiderea pungii. O mensura plina contine echivalentul a 4.4 g lapte praf iar modul de reconstituire este de  3 mensuri pline dizolvate in 90 ml apa fiarta si racita, rezultand astfel circa 100 ml lapte praf reconstituit.

Produsul este contraindicat copiilor care prezinta intoleranta la lactoza.

Pretul unei cutii de Vitalact Immunity Junior este de 25,9 lei.

Produsul poate fi achizitionat si de pe site-ul: www.ropharma-healthcare.ro.