Stil de vacanţă: cum te îmbraci în funcţie de destinaţie

Cu toții ne dorim să călătorim cât mai mult, să vizităm locuri frumoase, și mai ales să intrăm în contact cu diverse culturi. Pentru ca vacanța planificată vara aceasta să fie una în care relaxarea și confortul să fie la cote maxime vă propun să abordăm un subiect ce cu siguranță va trezi interesul tuturor femeilor.

Dacă ne hotărâm să călătorim în Europa, nu ne va fi foarte greu să ne alegem ținutele. De obicei caracteristica prinicipală a țărilor din Europa este adoptarea stilului casual, natural, stilul în care se simte bine fiecare. Deci cu siguranță vom pune în bagaj o pereche de jeans, mai multe tricouri și o pereche de încălțăminte cu talpă joasă și comodă.

Dacă în Spania, Portugalia, Italia vorbim de rochițe lejere, șlapi, jeans scurți, fustițe și un machiaj lejer, în Franța situația se schimbă puțin. Franțuzoaicele preferă stilul retro, punând accentul pe haine scumpe din material fine și extravaganță. „Must have-ul” este fără doar și poate pantoful cu toc. Așa că dacă vrei să intri în decor fără să își dea nimeni seama că esti un „intrus” atunci e cazul să pui în bagaj colecția de hăinuțe costisitoare.

Dacă vă hotărăți la o destinațe un pic altfel decât Europa trebuie să avem în vedere mai multe aspecte. De exemplu, țări precum Maroc sau Egiptul sunt modele clare ale țărilor în care stilul tradițional se îmbină foarte bine cu vestimentația modernă. Deși tinerele domnișoare îndraznesc să renunțe la garderoba tradițională, nu pot însă să exagereze. Acoperirea umerilor și a picioarelor ( măcar până la genunchi) este obligatorie.

Pentru o destinație exotică, pe oricare dintre insule, este recomandat să apelăm la ținute lejere în culori deschise, pălării și ochelari de soare pentru a evita ca soarele să ne „mângâie” prea tare cu razele lui toride. Destinațiile exotice sunt ideale pentru a face plajă așa că cel mai important obiect vestimentar pentru o asemena vacanță rămâne costumul de baie. Nu trebuie să uităm de accesorii, perfecte pentru a scoate în evidență orice ținută. O vacanță de neuitat în Mallorca se îmbină foarte bine cu o pălărie supradimensională și o gentuță dreptunghiulară de mărime medie. Pentru o vacanță de lux la  apelează la accesorii rafinate, precum o geantă cu imprimeu și o brățară cu pietricele. Nu uita, pentru o vacanță cu nopți albe în Ibiza hotărăște-te asupra genților de tip poștaș și a colierelor cât mai viu colorate.

O vacanță reușită constă în posibilitatea de a te relaxa la maximum și se a te simți bine. Așa că îmbracă hainele în care te simți cel mai bine și care te vor scoate cel mai bine în evidență. Cu siguranță tu știi cu ce îți stă cel mai bine.

Copywrite: Polyvore.com

Material realizat de Oltei Nicoleta Denisa