Weekendul pe Promenada: călătorii în Univers și în lumea poveștilor

Weekendul acesta, bucureștenii sunt așteptați cu mic, cu mare pe terasa Promenada să observe corpuri și manifestări astronomice, cum ar fi detalii spectaculoase ale suprafeței Soarelui, pete solare, protuberanțe sau explozii solare, dar și Luna în fază la primul pătrar, Saturn, Venus, Jupiter, M13 – Marele Roi din Hercule și alte obiecte cosmice aflate la milioane de ani lumină distanță.

 PePromenada

Membrii asociației Urania vor oferi suport și informații despre fenomenele observate, dar și despre cursul de astronomie, vizitele la observatorul astronomic, activitățile observaționale în afara Bucureștiului sau parteneriatele educaționale pe care le organizează.

 

Asociația Astronomică Urania este un club de pasionați de astronomie din București care contribuie la popularizarea cunoașterii universului, a spațiului cosmic și a obiectelor stelare, activitatea lor atrăgând în ultimii 17 ani atât pe cei mici, cât și pe cei mari.

 CuOchiiPeCer

Mai mult, în același weekend, între 17:00 și 19:00, părinții sunt invitați la nivelul 1 din mall Promenada să participe alături de cei mici la ateliere educaționale gratuite oferite de echipa Akka Show.

Sâmbătă, 22 august, copiii pot participa la un curs de creativitate în care vor învăța să realizeze măști personalizate, cu ajutorul cărora se vor putea deghiza în personajele pe care le îndrăgesc. După exersarea creativității, cei mici vor păși în lumea muschetarilor la o demonstrație de scrimă.

 LaJoaca

Duminică, 23 august, copiii vor da viață unor personaje de poveste din întreaga lume. Cei mici vor îi vor crea pe Hansel si Gretel, Matrioska, Asterix și Ileana Cosânzeana și le vor anima prin joacă. Și pentru că cea mai bună modalitate de a învăța lucruri noi este prin joc, la toate acestea se adaugă jocuri, povești și legende universal cunoscute.

Mai multe detalii despre evenimentele de weekend puteți afla pe site-ul promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.