1 din 2 romani consuma lapte in fiecare zi

Fie că îl consumă pentru gustul său bun, pentru că le aduce aminte de copilărie sau pentru că este o sursă importantă de calciu, vitamine și minerale, peste jumătate dintre români consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi, conform unui studiu realizat de către Olympus România, în luna octombrie a acestui an.

Olympus_Consumuldelapte

Studiul privind consumul de lapte în rândul românilor dezvăluie faptul că laptele este un produs care nu lipsește din gospodării. 71% dintre respondenți asociază laptele cu prima parte a zilei și îl consumă în diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arată că 1 din 3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenți declarând că toți membrii familiei consumă lapte în mod regulat.

 

Pentru a susține consumul de lapte în rândul românilor, Olympus România a lansat campania “Văcuța Mu îți spune totul despre lapte”, susținută printr-un nou spot TV, o nouă identitate vizuală pentru website-ul companiei, www.olympusdairy.ro, dar și noi ambalaje pentru produsele Olympus. Spotul are ca personaj principal un băiețel care descoperă, cu ajutorul Văcuței Mu, beneficiile laptelui. Spotul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=-WNHjvrZWRk.

 

Cum consumă românii laptele?

 

Din dorința de a-i păstra cât mai multe dintre beneficiile naturale, 67% dintre respondenții studiului Olympus consumă laptele simplu, în timp ce pentru 19% laptele este la fel de gustos cu zahăr, miere sau cacao. Doar 9% dintre respondenți susțin că folosesc laptele în cafea.

 

 

 

De ce consumă românii lapte?

 

Pentru majoritatea covârșitoare a respondenților studiului Olympus (81%), laptele va rămâne întotdeauna o sursă importantă de calciu, vitamine și minerale, în timp ce 22% dintre ei aleg acest aliment pentru că le aduce aminte de copilărie. Aproape jumătate dintre respondenți (44%) preferă laptele pentru că le oferă o stare de liniște și calm după o zi agitată, iar 25% îl consumă deoarece le atenuează senzația de foame.

 

Olympus România oferă pe piața din România o gamă completă de lapte, pe gustul fiecărui membru al familiei: lapte de consum (1,5% și 3,5% grăsime), lapte UHT (1,5% și 3,5% grăsime), lapte de consum ecologic 3,5% grăsime și lapte de capră.

 

Studiul a fost realizat de către Olympus România și își propune să identifice obiceiurile de consum al laptelui în rândul românilor. Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 271 persoane, salariați din mediul urban, care sunt conectați la internet și folosesc canalele sociale.