11 curiozitati despre lumea in care traim

Unele dintre statisticile de mai jos sunt serioase, insa unele vi se vor pare amuzante, cu toate acestea toate sunt menite sa ne arate cat de putine lucruri cunoasteam despre lumea in care traim. Este o ocazie buna sa ne acordam cateva momente de reflectie.

 

 

1. Furnicile nu dorm niciodata. Cu toate acestea, in zorii zilei, furnicile se intind asemenea oamenilor pentru a se dezmorti.

2. Aproximativ 90% din populatia intregii planete locuieste in emisfera nordica.

3. Vreti sa stiti care este regiunea cu cea mai scazuta criminalitate? Incercati Quebec, Canada. Rata criminalitatii in aceasta zona este similara cu cea inregistrata intr-un parc Disney World, aproape 0.

4. Un om uita, in medie, circa 80% din tot ceea ce a invatat intr-o zi.

5. Durata care ii ia unui fulg de zapada ca sa ajunga de la nori pana pe suprafata pamantului? Cel putin o ora..

6. Credeti ca Romania este o tara saraca? Ganditi-va ca una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi.

7. Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an.

8. Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator.

9. Vreti sa stiti in ce tara se acorda cele mai lungi concedii? Ei bine, in Franta statul asigura angajatilor 5 saptamani de concediu pe an. Cei mai multi francezi primesc, insa, doua luni de concediu anual.

10. Durerea are si ea o unitate de masura. Aceasta se numeste „dol” iar instrumentul menit sa masoare durerea se numeste dolorimetru.

11. V-ati intrebat ce a fost mai intai, oul sau gaina? Biblia a raspuns deja la aceasta intrebare. Conform Genezei 1:20-22, gaina a aparut inaintea oului.