2012 vorbeşte despre reinventarea stilurilor

În ultimul timp designerii au început să propună stiluri de aranjare a părului pe care le poţi face foarte uşor şi acasă. Nu se mai pune accent pe perfecţiune ci pe creativitate, iar cu un pic de răbdare poţi săvârşi minuni. Astfel că părul în acest an devine retro, ud, rock sau curge liber în onduleuri.

2012 vorbeşte despre reinventarea stilurilor. Iar ne invadează trecutul aşa că adaptează orice coafură, începând cu anii ’50, look-ului tău şi nu îţi mai face probleme dacă mai cade câte o şuviţă rebelă. Ideea contează şi dacă ştii să “porţi” frizura toţi vor crede că aşa trebuie să arate.

Rock & Roll şi deci mult Roll în părul tău! Rihanna şi Katy Perry s-au declarat fane ale stilului. Tu ce mai aştepţi? Aruncă haina de piele pe tine, ia pe dedesupt o rochiţă mai country căci de fapt mă refer la „rockabilly”, o combinație între conceptele „rock ‘n’ roll” și hillbilly. Îţi explic mai multe într-un articol separat când va fi vremea.

Ponytail curbat spre interior propune Carolina Herrera. Nu trebuie decât să îţi prinzi părul într-o codiţă, în spate, la baza gâtului iar cu părul ce rezultă să formezi o buclă spre interior după care să te joci cu surplusul. Cu surplusul de păr poţi alege să ascunzi elasticul sau să formezi un mic pămătuf sub buclă. Eleganta acestei coafuri nu poate da greş niciodată.

Brigitte Bardot… un tapaj uşor şi gata! Foloseşte o spumă de păr pentru volum şi conferă câtă textură doreşti tu părului. Dacă adopţi acest stil pentru o ţinută de zi, un volum uşor alături de nişte onduleuri fine este de ajuns. Însă seara în club transformă-te într-o divă a anilor ’60 şi ieşi în evidenţă cu bogăţia rebelelor tale şuviţe.

Un look a la Sophia Loren îţi vă desăvârşi imaginea. French twist… fie că mergi la serviciu, stai pe o plajă în Maldive sau participi la un eveniment monden. Depinde doar cum decizi să îl aranjezi: cu mai puţin volum şi foarte simplu sau plin de volum şi dezordonat. Adaugă un eyeliner şi eşti gata.

Wet Hair Look  a decis Bottega Veneta. În mod clar Tomas Maier, directorul creativ al brand-ului iubeşte femeile şi a decis să le ofere un look uşor abordabil în acest sezon: un coc ud.  Pe părul ud (uscat cu prosopul) aplică spumă de păr pentru volum şi lasă-ţi părul să se usuce natural. Dacă eşti grăbită baga uscătorul în priză şi pune-ţi părul în bătaia lui. Când părul este complet uscat aplică un pic de ulei de Argan pentru a îi conferi un luciu frumos după care strânge-l întru-un coc simplu şi sic.

Joacă-te cu părul tău. Adună-l în diverse feluri după care începe să îl fixezi cu o multitudine de agrafe. Ce poate fi mai simplu de atât?  Nu încerca totuşi această coafură imediat după ce ţi-ai spălat părul. Aşteaptă o zi până scapi de textura aceea foarte moale pentru ca părul tău să nu opună prea multă rezistenţă acestui stil haotic în care tu îl vei pune să stea.  Gata ai terminat de citit acum poţi să pui mâna pe perie şi să începi să experimentezi.

Articol scris de Cristina Dan