Cinci paşi pentru a-ţi reveni după divorţ

Un divorţ este un proces emoţional care poate lăsa foştii parteneri deprimaţi şi lipsiţi de speranţă. Toată procedura divorţului începe cu discuţii legale, certuri legate de bani şi se termină cu distrugerea relaţiei. Trecerea peste un divorţ nu este uşoară şi va dura ceva timp, însă mai jos sunt prezentaţi câţiva paşi pentru a te ajuta să te orientezi în direcţia potrivită:

1. Gândeşte-te la tristeţea şi mâhnirea cauzată de pierderea relaţiei şi analizeaz-o. Este uşor să păstrezi durerea în adâncul tău, dar e mai bine este să o analizezi, iar acest lucru te va ajuta şi să te refaci mai repede şi să reuşeşti să iei de la capăt relaţii sănătoase.

2. Ţine-ţi aproape familia şi prietenii. Încă sunt în jurul tău oameni cărora le pasă de tine. Nu te izola şi încearcă să rămâi activ şi sociabil.

3. Vorbeşte cu un terapeut fiindcă emoţiile care apar odată cu divorţul pot fi greu de depăşit fără ajutor. Caută un terapeut specializat pe problema divorţului.

4. Acordă-ţi timp de recuperare! Va trebui să ai răbdare cu tine cât timp vei încerca să treci peste etapele dificile ale recuperării după divorţ. Acest proces poate dura luni, sau chiar ani şi de aceea nu trebuie să te grăbeşti, ci să le permiţi emoţiilor tale să se recupereze singure.

5. Stabileşte-ţi un orar şi nu te abate de la el! Pentru a trece peste neplăcerile asociate divorţului, construieşte-ţi un orar care să cuprindă muncă, socializare, mese şi încearcă să nu îl abandonezi. O rutină zilnică te va ajuta să te recuperezi încet – încet, chiar dacă emoţiile tale negative te fac să vezi viaţa în gri pentru o perioadă.

Anca Antofie

Surse foto:

laviniacarmen.wordpress.com

utahdivorce.biz