Ajunul anului nou este deseori privit ca timpul pentru renaştere, şansa de a o lua de la capăt. Cu toţii avem câteva dorinţe pentru anul care vine (să slăbim, să ne vizităm familia mai des şi/sau să ne îndrăgostim), dar deseori ideile noastre cu privire la ce ar trebui să schimbăm sunt prea vaste.
În acest ajun de anul nou, cu toţii trebuie să jurăm că vom privi mai atent la vieţile noastre şi vom lua decizii privitoare la noi înşine. Acestea sunt 25 de rezoluţii de Anul Nou pe care fiecare persoană ar trebui să le pună în practică:
1. Nu mai posta lucruri negative despre celebrităţi si politicieni. Deputatii nu dau doi bani pe ce crezi tu despre afacerile lor, lui Voronin nu îi pasă ce părere ai tu despre discursurile lui, iar pe Diana Grigor nu o interesează ce crezi tu despre “talentul” ei.
2. Încetează să te blamezi pentru că ai trimis mesaje fostei prietene când erai beat. Desigur, e puţin stânjenitor, dar cel puţin îţi exprimi sentimentele. Nu că ar trebui să ai ca scop să bei o întreagă sticlă de rom şi să vezi ce se întâmplă, dar… treci peste.
3. Pleacă din ţară. Dacă nu ai bani, începe un program de voluntariat. Sunt programe care te vor sponsoriza.
4. Dacă îţi urăşti slujba, dă-ţi demisa. Repetă: BANII NU MERITĂ CHINUL. Totuşi, fii sigur că ai o altă slujbă în vizor, pentru că mâncarea şi adăpostul sunt necesităţi.
5. Nu te mai mustra pentru că nu ai mers la sală în zilele când nu aveai timp. Dar, mergi la sală în zilele când ai mult timp liber.
6. Împrieteneşte-te cu fostul/fosta.
7. Scapă de duşmani. Cere-ţi iertare de la cei cărora le-ai făcut rău şi iartă-i pe cei care ţi-au făcut ţie.
8. Scapă de oamenii care nu îţi plac. Nu petrece anul 2014 înconjurat de oameni pe care îi urăşti.
9. Dacă crezi că cineva e drăgut, zi “salut” şi prezintă-te. Fiecare relaţie pe care ai avut-o a început cu un salut.
10. Lasă-ţi numărul de telefon. În cel mai rău caz, nu vei fi apelată şi poate te vei simţi puţin stânjenită. Indiferent de rezultat, eşti la cealaltă persoană în telefon şi poate i-ai făcut ziua mai fericită.
11. Nu te mai sinchisi din cauza numărului de “like”-uri de pe Facebook. Dacă îţi place o poză îndeajuns pentru a o posta, ce altceva mai contează? Anxietatea de pe reţelele de socializare este o pierdere de timp.
12. Fă ceva de pe lista de aşteptare. Sky dive, bungee jump, scuba dive etc. Nu găsi scuze de ce nu o poţi face, doar fă-o!
13. Nu te mai urî pentru că ai mâncat un desert. O bucată de tort este un drept, nu un privelegiu.
14. Ţine un jurnal. Nu trebuie să fie ceva ce completezi în fiecare zi, dar documentarea experienţelor este extrem de importantă. Vei aprecia asta mai târziu.
15. Îmbunătăţeşte-ţi relaţiile cu membrii familiei. Sângele e mai dens decât apa.
16. Ajută străinii. Fă lucruri bune pentru această lume şi nu posta un status pe facebook despre asta.
17. Depăşeşte o fobie.
18. Deconectează-ți telefonul la cină.
19. Nu-ţi verifica Facebook-ul când eşti cu prietenii.
20. Încearcă un nou stil de haine pe care nu ai crezut că-l vei folosi. Şi fă-o cu încredere. Pălării floopy, pantaloni harem etc. Poţi să o faci!
21. Trimite două mesaje la rând fără frică. Nu vei fi ignorat.
22. Cumpără la magazine locale, mănâncă în locale din zonă şi fii atent cu cheltuielile. Consumatorii controlează economia, aşa că mănâncă la un simplă cafenea în loc de McDonald’s, cumpără din magazine simple, şi nu de la Mall. Nu e nici o rusine sa-ti cumperi haine din piata centrala sau piete second hand.
23. Plângi. Când eşti fericit sau când eşti trist; îmbrăţişează-ţi emoţiile când acestea apar.
24. Nu mai fi atât de superficial. Data viitoare când judeci o persoană după aparenţe, imaginează-ţi că acea persoană stă în faţa ta zicând “sunt frumoasă”. Vei începe să crezi în asta.
25. Iar pentru final, un citat de Aurelian Silvestru
În fiecare dimineaţă, te ridici din pat şi te gândeşti la ziua care vine. Eşti liber. Eşti un creator şi poţi alege. Ai dreptul să-ţi croieşti destinul cum îţi place. Este viaţa ta. Poţi să-i conferi un alt sens. Poţi merge pe un alt drum. Poţi… Dar ştii cum procedăm de obicei? Marea majoritate dintre noi alege drumul obişnuit, drumul bătătorit de alţii! Ne temem de necunoscut, de nou, de luptă şi trecem peste şansa de a fi ca El. Aşa rămânem o posibilitate nerealizată… Vine o zi, însă, când priveşti înapoi şi atunci auzi glasul copilului din tine care te întreabă: “De ce n-ai riscat? De ce nu ai crezut în minunile pe care ai fost în stare să le săvârşeşti?” Iar tu nu ai niciun răspuns. Şi doar asculţi, înfrânt, cum plânge trist copilul pe care l-ai ucis în tine…
via yupi.md