Cum sa fii un gentleman

Nu trebuie decât să arunci o privire în jurul tău să observi că au rămas foarte puţini gentlemani printre noi. În trecut, un gentleman era foarte apreciat şi a te purta ca atare era un lucru nobil. Dar lucrurile s-au schimbat în societatea zilelor noastre, din acest punct de vedere; unele în bine altele în rău. Un lucru care mă deranjează în mod deosebit este lipsa bunului gust şi a etichetei de care majoritatea bărbaţilor se fac vinovaţi.

Am compilat rapid o listă de ponturi care pot ajuta să transforme şi ultimul gogoman într-un gentleman cum se cuvine. Urmează aceste simple sfaturi şi îţi garantez că oamenii te vor percepe ca pe un bărbat cu bun-gust, implicit unul cu care ar vrea să se asocieze şi să îşi desfăşoare afacerile. Să nu mai menţionăm faptul că doamnele sunt mereu încântate să cunoască un adevărat gentleman.

Fii mereu politicos

Chiar dacă nu agreezi pe cineva, nu e nevoie să te cobori la nivelul lui. Fii mereu politicos şi  cordial; arată că tu eşti bărbatul mai bun.

Nu înjura

Înjuratul este un punct foarte negativ. Arată faptul că nu ai un vocabular îndeajuns de larg încât să-ţi exprimi gândurile într-o manieră decentă. Şi mai mult, este foarte nepolitios să fii vulgar.

Nu vorbi pe un ton ridicat

Când ridici vocea, creşte şi nivelul de stres între tine şi oamenii din preajma ta. Acest lucru denotă faptul că nu poţi relaţiona cu oamenii şi că te bazezi pe forţa brută ca să îţi impui punctul de vedere, ceea ce va atrage atenţia într-un mod negativ.

Nu îţi pierde calmul

Când îţi pierzi cumpătul, arăţi tuturor că nu îţi poţi controla emoţiile. Dacă nu te poţi controla pe tine, cum poţi controla orice altceva?  Păstrează-ţi calmul în orice situaţie (chiar dacă nu va fi uşor, merită) şi oamenii vor lua în seamă nota pozitivă a echilibrului tău.

Nu te holba

A te uita insistent la cineva este echivalentul unei agresiuni psihologice. Nu vrei să intimidezi persoane fără nici un motiv.

Nu întrerupe

Lasă persoanele să termine ce au de spus înainte de a adăuga comentarii. A-i întrerupe pe alții denotă o lipsă de etichetă şi de abilitate socială.

Nu scuipa

Mulţi bărbaţi fac asta aproape fără să-şi dea seama. A scuipa este foarte rudimentar şi deloc plăcut pentru privirea altcuiva. Nu scuipa în public dacă nu vrei să laşi impresia că ai crescut într-o canalizare.

Respectă oamenii în vârstă

De fapt, ar trebui să îi respecţi pe alţii aşa cum ai vrea să fii tu respectat. Fac referire specifică la oamenii în vârstă deoarece se pare că astăzi tinerii cred că le ştiu pe toate. Ei bine, nu este aşa. Doar gândeşte-te la cum erai în trecut. Comparativ, acum eşti mult mai inteligent şi experimentat, nu-i aşa?  Desigur, și tu credeai că le ştii pe toate acum 5 ani…

Șeila Memetcea

Surse foto:

scallywagandvagabond.com