Vitalact Immunity Junior, formula naturală pentru o creştere sănătoasă şi stimularea imunităţii! Combinaţie unică de colostru şi lactoferină!

Formula Vitalact Immunity Junior este concepută astfel încât să-i asigure copilului tău, la fiecare masă, necesarul caloric destinat vârstei sale.

Vitalact Immunity Junior fortifcă imunitatea datorită anticorpilor din colostru şi protejează împotriva microbilor prin acţiunea cumulată a lactoferinei şi a colostrului bovin liofilizat (obţinut printr-un tratament termic blând, care-i păstrează intacte principiile active).

Rolul biologic al lactoferinei este strâns legat de capacitatea sa de a asimila şi transporta fierul, existenţa sa în alimentaţie fiind indicată în cazurile de anemie, dar şi pentru prevenirea apariţiei acesteia.

Produsul conţine aminoacizi, vitamine şi minerale care asigură un aport energetic ridicat şi stimulează apetitul.

De ce trebuie să consume micuţul tău Vitalact Immunity Junior!

Colostrul bovin folosit ca şi parte componentă a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar atent selecţionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat în condiţii de vid şi la maxim 45°C) care-i păstrează intacte toate componentele active (proteine, aminoacizi esenţiali, anticorpi, vitamine, etc) asigurându-le astfel biodisponibilitatea  şi absorbţia corespunzătoare la nivelul organismului.  Colostrul bovin este colectat numai de la animale sănătoase, imediat după fătare, din prima şi a doua mulsoare, pentru a obţine un produs cât mai bogat în imunoglobuline. Imediat după prelevare, produsul este congelat individual de la fiecare animal în parte şi atent analizat (fizico-chimic şi microbiologic) în laboratoarele unităţii,  înainte de a fi procesat.

În forma lichidă, colostrul este un amestec eficient de imunoglobuline, factori de creştere şi numeroase substanţe nutritive de bază, toate concepute pentru a oferi nou-născutului cele mai bune şanse de supravieţuire, după naştere. S-a dovedit ştiinţific că pulberea de colostru este benefică la orice vârsta, nu numai pentru nou născuţi. Acesta a ajutat la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii cu mult înainte de apariţia medicinei moderne,  fiind un aliment folosit încă din cele mai vechi timpuri.

Colostrul  are în compoziţie factori de imunizare, factori de creştere, proteine de protecţie precum şi toate substanţele nutritive de care au nevoie nou-născuţii pentru a supravieţui. Are un conţinut scăzut în lactoză pentru a preveni producerea diareei, are un conţinut mare de calciu şi fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentraţie mare de imunoglobuline A şi G care au acţiune directă la nivelul cavităţii bucale şi care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la începutul tractului digestiv, conţine lactoferina care ajută la păstrarea echilibrului de fier în organism

Colostrul asigură organismului, prin compoziţia sa complexă, o multitudine de factori de imunitate printre care  imunoglobuline, cytokine, interferon, lactoferina, PRPs. Suplimentarea organismului cu aceşti factori îl ajută  în refacerea imunităţii, previne apariţia şi dezvoltarea infecţiilor şi grăbeşte vindecarea sau recuperarea după boală. Colostrul bovin este de circa patruzeci de ori mai puternic decât colostrul uman, în ceea ce priveşte aportul adus sistemului imunitar, lucru facilitat tocmai de compoziţia sa mult mai complexă. În plus, colostrul bovin conţine o serie de glicoproteine şi inhibitori care protejează în mod natural factorii de imunitate să nu fie distruşi în tractul intestinal.

Acţiunea benefică a colostrului asupra organismului uman se datorează atât imunoglobulinelor din compoziţia sa (peste 30% din totalul nutrienţilor) care au rolul de a acţiona local asupra agenţilor patogeni dar şi datorită  aşa-numitelor “proline-rich  Polypeptides PRPs sau polipeptide îmbogăţite în prolina” care au rolul de a modula acţiunea sistemului imunitar, prin stimularea acestuia de a secreta imunoglobuline (anticorpi) în cazul apariţiei unei infecţii dar şi de a controla acţiunea acestora în momentul în care infecţia a fost stopată.

Lactoferina este o proteină care influenţează proliferarea şi diferenţierea celulelor. Acesta funcţionează ca un modulator imunitar, având efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, antiinflamator, antioxidant, favorizează transportul fierului în organism şi ajută la  menţinerea  florei intestinale echilibrate.

Principala sa funcţie biologică se referă la afinitatea ei foarte mare pentru fier. Din acest motiv, lactoferina este un excelent inhibitor pentru o gamă largă de microorganisme care au nevoie de fier pentru creştere şi proliferare. Lactoferina şi-a  dovedit eficacitatea împotriva unei mari varietăţi de microbi (Salmonella, Staphylococcus, Listeria, Campylobacter, Clostridia, şi Escherichia Coli) şi funcţionează atât ca agent bacteriostatic (nu permite agenţilor patogeni să crească) cât şi că agent  bactericid (ajută la distrugerea agenţilor patogeni). Funcţia bacteriostatică este atribuită capacităţii sale de a lega fierul liber limitând  astfel creşterea sau colonizarea agenţilor patogeni care necesită fier.

Lactoferina activează răspunsul imun nespecific prin stimularea fagocitozei. Dovezi ştiinţifice recente au legat lactoferina de importante efecte benefice în tratamentul cancerului, în special în reducerea tumorilor. Mai mult, s-a dovedit că lactoferina are un rol important în inhibarea virusului hepatitei C la pacienţii care suferă de infecţii cronice. Activitatea lactoferinei ca agent antiviral este datorată capacităţii acesteia de a inhiba legarea virusului de peretele celular.

S-a demonstrat ştiinţific că lactoferina ajută la creşterea bacteriilor probiotice sau bune, cum ar fi Bifidobacterium, la nivelul intestinului, prin inhibarea creşterii altor microbi patogeni, asigurând astfel un echilibru al florei intestinale.

Lactoferina are o afinitate foarte mare pentru fier. Din acest motiv, lactoferina este un transport optim de fier, crescând astfel şi biodisponibilitatea acesteia şi reducând riscul aparatiri radicalilor liberi generaţi în urma proceselor de oxidare.

Cum îi administrezi micuţului tău Vitalact immunity Junior?

Cutiile Vitalact Immunity Junior conţin fiecare câte 400 de grame de lapte praf şi câte o mensură nesterila. Mensura plină reprezintă echivalentul a 4.4 grame de lapte praf. Modul de preparare al laptelui constă în dizolvarea a 3 mensuri pline de lapte praf în 90 ml apă fiartă şi răcită. În acest fel, se vor obţine aproximativ 100 mL de lapte praf reconstituit. Produsul nu trebuie administrat copiilor care prezintă intoleranţă la lactoză.

Preţul unei cutii de Vitalact Immunity Junior este de 23, 5 lei.

Pentru informaţii suplimentare puteţi accesa site-ul oficial Vitalact. Produsele pot fi achiziţionate şi de pe site-ul oficial Ropharma.