Activit Imuno Forte combate atacurile virale şi microbiene

Lactoferina şi imunoglobulinele G naturale din colostru , ingredientele de baza din suplimentul alimentar Activit Imuno Forte, stimulează imunitatea şi cresc rezistența organismului. 

Deşi foarte mulţi oameni consideră că în sezonul rece organismul are o expunere mai mare în faţa virozelor sezoniere, primăvara şi toamna sunt anotimpurile în care imunitatea organismului este mai scazută, iar în aceste perioade de tranziţie climatică viruşii gripali sunt mult mai activi.

Printre semnele clinice ale virozelor respiratorii se numără congestia nazală, strănutul, tusea, durerile în gât, dureri uşoare de cap, febră, starea de oboseală. Potrivit unui studiu, în medie, fiecare adult este afectat de o viroză respiratorie între o dată şi de trei ori pe sezon, fiecare episod clinic durând trei sau patru zile.

Un sistem imunitar puternic contribuie la limitarea riscului de apariție a infecțiilor, reduce durata de evoluție a bolii şi asigură recuperarea rapidă, motiv pentru care se recomandă utilizarea produselor imuno modulatoare ca mijloc de prevenție.

Activit Imuno Forte este un produs destinat consolidării sistemului imunitar, având calităţi antivirale, antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare şi antioxidante. Ceea ce diferențiază acest produs de altele de acelaşi gen sunt componentele sale de bază: lactoferina şi imunoglobulinele G conținute în colostru.

Activit Imuno Forte combate atacurile virale şi microbiene

Lactoferina interacționează cu anumite componente microbiene şi virale implicate în procesul infecției şi datorită capacității sale de a exercita activitate antivirală şi antimicrobiană şi reduce riscul repetării episoadelor de „răceală”.

Efectul bacteriostatic al lactoferinei a fost asociat cu abilitatea sa de a lega fierul. Aproape toate bacteriile au nevoie de fier şi datorită proprietăților de legare, lactoferina este în măsura să împiedice utilizarea fierului de către bacterii.

Şi nu în ultimul rând, şi alte mecanisme decât simpla reținere a fierului sunt implicate în acțiunea lactoferinei, cum ar fi blocarea metabolismului carbohidraților microorganismelor sau destabilizarea peretelui celular bacterian.

Lactoferina ajută la scăderea stresului oxidativ de la nivelul țesuturilor care se poate transforma intr-un factor declansator al unor boli grave cum ar fi cancerul.

Imunoglobulinele ce se gasesc in mod natural în colostrul muls în primele 12 ore dupa fătare sunt folosite de catre sistemul imunitar pentru identificarea şi neutralizarea agenţilor patogeni cum ar fi bacteriile şi virusurile. Datorită acţiunii diferitelor tipuri de imunoglobuline, sistemul imunitar este capabil să

recunoască şi să neutralizeze o mare varietate de agenţi patogeni. Cea mai importantă din grupul imunoglobulinelor din colostrul bovin, ca şi pondere şi ca spectru de acţiune, este imunoglobulina G (IgG). Conţinutul ridicat în imunoglobuline (în special IgG), minerale şi aminoacizi cu absorbţie rapidă, îi asigură colostrului o importanţă deosebită în susţinerea dezvoltării şi funcţionării la parametrii optimi a organismului uman.

Cum şi pentru ce administrăm Activit Imuno Forte

Activit Imuno Forte produs de Aesculap Prod, companie parte integrantă a grupului ROPHARMA, este recomandat pentru reducerea incidenţei complicaţiilor din virozele gripale.

Este un supliment alimentar bine tolerat de organism, care contribuie la menținerea şi refacerea echilibrului florei intestinale. De asemenea, potențează acțiunea antibioticelor şi reduce semnificativ efectele adverse ale acestora.

Produsul este testat clinic si în acest moment zeci de mii de pacienţi beneficiază de efectele benefice ale acestuia. Pentru cele mai bune efecte se administrează 3 comprimate pe zi. Prețul recomandat de producător este de 23 lei.