Cum te pregăteşti pentru operaţia de implant mamar ?

Aproape toate complexele fizice şi-au găsit soluţii prin intervenţii medicale de tot felul, singurul lucru care îi rămâne  acum de făcut pacientului este pregătirea pentru o nouă viaţă cu un nou corp. Operaţia de augumentare mamară este una dintre cele mai frecvente intervenţii chirurgicale în alegerile femeilor de peste tot. Decizia de a-ţi mări sânii trebuie totuşi făcută cu cap, multe paciente având idealuri eronate şi temeri nejustificate.

“Când o pacientă este dornică de un bust mai generos, vine şi se prezintă în faţa medicului specialist cu speranţele şi aşteptările sale. Cel mai adesea, implantele se vor a fi cât mai mari şi mai vizibile, dar totuşi să pară naturale. Ei bine, lucrul acesta e imposibil. Pentru ca sânii să aibă un aspect natural, aceştia trebuie să fie adaptati toracelui, adica zonei in care se aplica implanturile de silicon.”, susţine medicul specialist în chirurgie estetică, dr. Călin Doboş.

Operaţia de augumentare mamară constă în crearea unei incizii prin care se va realiza “buzunarul” în care se va introduce proteza mamară. Timp de 50-60 de minute pacienta va fi sub anestezie generală, un somn din care se va trezi cu bustul dorit, cu visul împlinit. Cicatricile sunt plasate în aşa manieră încât să nu fie foarte vizibile, timpul şi grija fiind elementele care vor garanta vindecarea.

Tipuri de implante mamare

Protezele mamare au cunoscut, odată cu evoluţia tehnologiiilor medicale, numeroase forme, compoziţii si mărimi.

Invelisul care îl acoperă este compus din silicon şi presupune două opţiuni: nedet sau texturat.Cel texturat e mai bun.

Din punct de vedere al conţinutului, implantul mamar poate fi umput cu silicon sau cu ser fiziologic. Cel mai frecvent folosit este cel cu silicon, deoarece este asemenea sânului, natural la atingere. Implantul cu ser fiziologic, deşi presupune incizii mai mici, este mai tare la atingere, iar in timp se dezumfla.

Când vorbim de formă, implantul poate fi rotund sau anatomic. Cel anatomic e mai natural si umple mai bine partea de sus a sanului (fiind mai inalt).

Decizia asupra implantului mamar se ia împreună cu medicul specialist dupa o informare exhaustiva, inclusiv asupra complicatiilor posibile si a durabilitatii in timp.

Ce trebuie să faci şi să nu faci înainte de intervenţia de mărirea a sânilor

Dr. Călin Doboș, chirurg estetician, ne spune cum trebuie să ne pegătim pentru operaţie: ”Cu două săptămâni înainte de operaţie este interzisă administrarea medicamentelor care conţin aspirină. În zilele ce preced intervenţia, pacienta trebuie să se spele cu un săpun antibacterian şi cu o zi inante să renunţe la aplicarea cremelor de corp. În cele 6-8 ore dinainte de operaţie nu se mănâncă, iar în ultimele 4 ore şi consumul de apă este interzis. De asemenea, este indicat ca pacienta să aibă macar o unghie nevopsita, pentru pulsoximetrie”.

După intervenţie, pacienta va trebui să poarte haine lejere şi comode care se încheie în faţă. Recuperarea va decurge mai rapid dacă somnul se va face pe o suprafaţă puţin înclinată, astfel încât implantele să stea într-o poziţie cât mai naturală, doar in primele 2 nopti. De asemenea, evita  întinderi care ar forţa operaţia.

Despre Dr. Călin Doboş

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 10 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada si Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice. 

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual, reprezinta cartea de vizita a Dr. Calin Dobos.