Columna Medical Center anunta demararea Campaniei de Preventie a Cancerului de Col Uterin

 

 

Columna Medical Center anunţă demararea campaniei de prevenţie a cancerului de col uterin, în parteneriat cu Anadolu Medical Center – Istanbul, centru de excelenţă în prevenţia, diagnosticarea şi tratarea bolii neoplazice.

În cadrul campaniei iniţiate, Columna Medical Center va oferi gratuitate pentru testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc să se testeze, pe intreg parcursul lunii decembrie  şi 50% reducere pentru setul de analize ce include: HPV plus Testul Papanicolau – în mediu lichid.

Tot în cadrul campaniei şi ca urmare a parteneriatului cu Anadolu Medical Center, cunoscutul Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer, specialist în ginecologie oncologică, va fi prezent în Romania, o dată pe lună, in cadrul Columna Medical Center, unde, alături de specialiştii clinicii, va susţine intens această campanie de prevenţie printr-o serie de servicii puse la dispoziţia pacientilor, precum: diagnosticare, second medical opinion şi reevaluare a rezultatelor histopatologice.

 

Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer este doctor docent în Obstetrică şi Ginecologie, specializat în tratamentul neoplaziilor de tip ginecologic, iar metodele de tratament revoluţionare, bazate în special pe chirurgia robotică, cât şi numeroasele vieţi salvate, i-au adus recunoaştere la nivel internaţional.

„Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice constă în efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice şi robotice, care permit o recuperare mai rapidă şi diminuarea durerii. În prezent, administrăm aceste metode majorităţii pacientelor, pe care le putem astfel externa şi trimite acasă în doar câteva zile”, – Fatih Gucer, M.D. Prof. Asoc. Obstetrică şi Ginecologie, Anadolu Medical Center.

Sistemul de chirurgie robotică Da Vinci permite suturarea mai confortabilă în interiorul abdomenului, precum şi suturarea prin îndoirea şi răsucirea mult mai flexibilă a instrumentelor decât în cazul încheieturii umane. Detaliile obţinute prin mărirea de 10 ori a ţesuturilor reprezintă un ajutor enorm pentru chirurg.

Cancerul de col uterin este o formă de cancer ce afectează femeile de diferite vârste şi de diferite categorii, pretutindeni în lume. În România, statisticile arata că principala cauză de mortalitate la tinerele românce, cu vârsta între 15 şi 44 de ani, o reprezintă cancerul de col uterin. Conform acelorasi statistici, ţara noastră ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte incidenţa cancerului de col uterin, respectiv, rata mortalităţii cauzată de cancerul de col  uterin,  în vreme ce la nivel global, studiile arată că anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin. Potrivit specialiştilor, multe femei nu ştiu că testul Papanicolau poate duce la o scădere a riscului de cancer de col cu 94 %.

Astfel, la nivel mondial, la fiecare 2 minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, în România fiind diagnosticate zilnic un numar de 9 femei din care 6 mor.

Colaborarea cu Anadolu Hospital este în primul rând o onoare şi o misiune în sine. Practic, devenind partenerul Anadolu pe teritoriul României, oferim noi posibilitati pacientilor romani care se lupta cu cancerul. În plus, avem ocazia de a lupta cot la cot cu indiferenţa în ceea ce priveşte starea proprie de sănătate. Toţi gândim că nu ni se poate întâmpla nouă, de ce să fac şi examenul acesta, ce nevoie am să repet şi anul acesta examenul Papanicolau, şi totuşi,  în România, conform statisticilor, avem cea mai mare incidenţă a cancerului cervical şi cea mai mare rată a mortalitatii din Europa. Or, acesta trebuie să reprezinte un semnal de alarmă. Oamenii trebuie să ştie că există viaţă şi după o boală de tipul cancerului, dar numai dacă acesta este depistat şi diagnosticat la timp.

Noi asta vrem să oferim româncelor, posibilitatea unei „second medical opinion”  şi a unui diagnostic corect, din partea unui spital specializat în tratarea chirurgicală a cancerului, utilizând, mai ales, chirurgia robotică, din pacate, aproape inexistentă în România. Variantele sunt nenumarate şi toate în beneficiul pacientului, care trebuie să simtă că a găsit sprijin şi în ţara sa.  Acestea sunt, pe scurt, motivaţiile parteneriatului Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center. Am regăsit reciprocitate în ceea ce priveşte abordarea pacientului şi dorinţa de a-i oferi servicii medicale la nivel european, în România.
Şi un aspect care nu trebuie deloc neglijat se referă  la partea financiară. Pacientul economiseşte timp şi bani, necesari pentru un zbor cu avionul, cazare în Turcia, consultaţiile putând fi efectuate in România, deplasarea acestuia în Turcia fiind necesară doar pentru intervenţia în sine.
” a declarat managerul clinicii , Nicoleta Zamfir.

„Prin intermediul acestei colaborări, sperăm să aducem experienţa noastra vasta mai aproape de pacienţii români care vor beneficia în fiecare lună de abordarea noastră multidisciplinară şi centrată pe pacient. Pe de alta parte, avem oportunitatea de a interacţiona  mai mult cu românii, de a-i cunoaşte mai bine în propriul mediu, de a veni în întâmpinarea nevoilor acestora. Aşadar, în opinia mea, parteneriatul Columna Medical Center cu Anadolu Medical Center este un adevarat câştig pentru pacientii români. Sunt foarte bucuros şi mândru de această colaborare care estimez că va fi pe termen lung şi de succes” a declarat Prof. Asoc. Dr. Fatih Güçer.

Columna Medical Center este singura „boutique clinic” din Romania dedicata sanatatii si frumusetii femei, conceptul integrand toată gama de investigatii de care are nevoie o femeie de la vârsta adolescenţei până la maturitate. De asemenea, clinica este cunoscută ca cel mai important centru de excelenta in fertilizare in vitro din ţară şi cel mai performant utilată, din Europa, reunind sub acelasi acoperis cele mai importante nume din domeniul reproducerii umane asistate.  Echipa medicală este formată din medici specialişti de înalt profesionalism şi cu o bogată experienţă.

Anadolu Medical Center aparţine Fundaţiei Anadolu şi este caracterizat de două aspecte majore: are un statut non-profit şi este afiliat la instituţia de renume mondial Johns Hopkins Medicine.
Fiecare pacient este tratat cu o dedicaţie extremă, de o echipă de specialişti, fiecare specializat în domeniul său.