9 filme care spun povestea unor femei puternice

 

Filmele fac parte din viața noastră de zi cu zi. Majoritatea din noi privesc filme pentru a scăpa de plictiseală și rutina zilnică, unii caută o sporire culturală, alții caută satisfacerea unor pofte necuviincioase, iar alții caută să traiască într-o altă lume, diferită de cea cotidiană.

În acest sens, am creat o listă cu filme care descriu soarta unor femei cu caracter de fier, filmele ce ating subiecte delicate precum: femeia rebelă, femeia revoluționară sau curajoasă, iubită, mamă sau soție, femeia în lupta cu prejudecățile.

Cu siguranță te vei regăsi în aceste femei, pentru că toate se regăsesc în tine:

O fată de milioane (2004)

”O fată de milioane” este câștigătorul premiului „Oscar” la categoria „Cel mai bun film”. Rolul de femeie puternică este principala specializare a lui Hilary Swank, asta o demonstrează și apariția în 3 filme din lista noastră.

Filmul relatează povestea lui Maggie Fitzgerald, o chelneriță obișnuită care s-a mutat din Ozarks la Los Angeles având dorința de a deveni campioană de box. Mai mult decât atît dorința ei este de a fi antrenată de legendarul antrenor de box Frankie Dunn(Clint Eastwood). Acest film este o poveste profundă despre hotarâre, putere și dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Magnolii de oțel (1989)

Într-un mic oraș din Louisiana, șase femei puternice pe nume M’Lynn Eatenton, Truvy Jones, Ouiser Boudreaux, Annelle Desoto, Clairee Belcher și Shelby Eatenton Latcherie trec prin încercări dramatice care le testează capacitatea de înduranță și le învață adevărata semnificație a prieteniei și a legăturilor de familie. Un exemplu perfect de ansamblu actoricesc de vârf, coordonat cu dragoste de regizorul Herbert Ross.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Ținutul din nord (2005)

Ținutul povestește istoria unei simple doamne divorțate, pe nume Joyce, care, pentru a-și întreține cei 2 copii ai săi, se angajează să lucreze la mină, unde aproape toți lucrătorii sunt bărbații localnici. Ea trebuie să lucreze la egal cu bărbații, dar nu primește o atitudine corectă din partea lor, deoarece bărbații nu-și consideră colegii demni de respect.

Atunci Joyce trebuie să aleagă, să accepte atitudinea brutală a bărbaților, sau să încerce să facă dreptate. Eroina, desigur, va alege a 2-a cale, și se va adresa în judecată, devenind prima femeie care a câștigat judecata privind hărțuirea sexuală.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Malena (2000)

Malena este cea mai frumoasă femeie dintr-un mic oraș italian, dar frumusețea ei nu-i aduce fericire, ci ura majorității. Perfecţiunea trupului ei stârneşte reacţii de pasiune nestăvilită şi poftă trupească din partea bărbaţilor de toate vârstele din localitate, care în fiecare zi îşi organizează traseul în funcţie de cel pe care îl are ea.

Principalul erou s-a îndrăgostit de Malena la prima vedere, pe când avea 13 ani și nu a uitat-o nici când a crescut. Nu i-a uitat nici imaginea, nici istoria tragică a vieții acestei femei, care era prea bună pentru acel oraș. Un film care nu se fereşte de clişee, Malena este o bijuterie a cinematografiei italiene.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Frida (2002)

Un film biografic despre renumita artistă Frida Kahlo : despre începutul carierei ei, dificilul roman cu renumitul pictor mexican Diego Rivera, despre numeroasele legături amoroase a celor doi, despre pasiune, care durează o viață.

Am avut două mari necazuri în viață, autobusul și tu. Tu ai fost cel mai rău.” – spunea Frida despre Rivera. Autobusul, care a accidentat-o pe Frida, i-a distrus toată viața – dar dragostea i-a adus și mai multă durere.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

 Amelia (2009)

Filmul relatează biografia Ameliei Earhart, cu aceiași Hilary Swank în rol central. Amelia Earhart – legendara femeie pilot, una dintre primele femei care a cucerit înălțimile și a încercat să facă înconjorul lumii în zbor. În ultima încercare de acest fel curajoasa Earhart s-a pierdut fără urmă – erau zvonuri că ea în realitate ar fi vie dar a fost capturată de către japonezi, dar asta deja nu vom afla niciodată. Filmul totuși e mai mult despre pasiunea sa pentru zbor și relația sa cu eroul lui Richard Gere, această istorie îți taie respirația.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Dansând cu noaptea (2000)

Selma (o emigrantă de orginie cehă) și mamă celibatară, lucrează într-o uzină din SUA. Pasiunea ei este muzica, mai ales cântecele și dansurile marilor comedii muzicale holywoodiene. Istoria tragică a emigrantei sărace, care e aproape oarbă și este gata aproape de orice pentru a-și trata copilul, cu siguranță nu va lăsa pe nimeni indiferent.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Îngeri de oțel (2009)

Pare greu de crezut, dar încă la începutul secolului XX, femeile puteau cu ușurință fi închise în închisoare pentru apariția în pantaloni în stradă – ce să mai vorbim despre dreptul de a vota la alegeri. “Îngerii” povestesc despre evenimente istorice reale, despre renumita sufragetă Alice Paul, care și-a creat propria mișcare extremală pentru primirea drepturilor de vot. Președintele Woodrow Wilson pînă la urmă le-a oferit acest drept, însă au plătit un preț mare pentru aceasta.

9 filme care spun povestea unor femei puternice

Schimbul (2008)

Acțiunea se desfășoară în Los Angeles, in 1928. Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflată în căutarea adevăratului ei fiu, în locul căruia mamei îi întorc alt copil și încearcă să o convingă că este fiul ei. Acest film a fost unul dintre favoritele la premiile „Oscar”.

9 filme care spun povestea unor femei puternice