A fi sau a nu fi shopaholică?

Fă o mică pauză de la ceea ce faci şi puneţi întrebarea câte dintre piesele vestimentare din dulapul tău au fost purtate anul acesta? Câte nu au fost purtate niciodată? Uneori parcă nici tu nu ştii cum au ajuns acolo…

 

Photo via Weheartit.com

Stim că uneori doar gândul la reducerile de sezon de până la 70-80% sună tentant, şi nu de puţine ori te determină să treci pragul magazinelor ispititoare şi să achiziţionezi cel puţin un produs…mai mult sau (cel mai adesea) puţin util.

Photo via Weheartit.com

Când vezi afişul enorm ce zace la intrarea în magazinul tău preferat cu cifrele magice imprimante pe el, ai cam aceleaşi reacţii că şi când ai fi îndrăgostită, inima ta începe să bată brusc mai tare, ai chiar şi fluturaşi în stomac! Te gândeşti că intri …doar să te uiţi…doar să probezi, dar ştii încă de la început care este “pradă” şi cu cei vei pleca acasă.

Mai problematice sunt însă sentimentele de vinovăţie, care cu siguranţă nu îţi vor da linişte în momentul în care vei realiza că bugetul a fost depasit pentru un impuls de moment, sau mai rău atunci când îţi dai seamă că nu prea ai cu ce să îţi asortezi nouă achiziţie, de aceea dragelor faceţi bine, şi gândiţi-va de 10 ori înainte de a cumpăra cea mai nouă bluziţă cu imprimeul acela încântător(de asemeni fiţi foarte atente şi la calitatea produselor, mai ales în perioadă promoţiilor, un preţ dubios de mic ar trebui să va dea de gândit).

Photo via Weheartit.com

Cazi uşor pradă produselor de designer? Nimic nu te face mai fericită decât senzaţia de triumf pe care o ai în momentul în care ai ieşit pe uşa faimosului brand cu sacosica plină, dar cu gândul că factură la telefon s-ar putea să rămână neplatita.

Photo via Weheartit.com

E ok să economiseşti şi să reuşeşti să obţii o pereche de pantofi la care ai visat de mult însă nu ţi i-ai permis, pentru că vei ştii intr-adevăr că ai muncit pentru ei şi că îi meriţi fără pic de vinovăţie,este însă nejustificat când începi să cumperi produse doar de dragul etichetei, atunci clar ceva nu este în regulă.

Când eşti gata-gata să fugi la casa cu rochiţă visurilor tale, gândeşte-te dacă acasă , în garderoba ta se afla şi accesoriile potrivite pentru această, pentru că abia după ce vei realiza acest lucru, va trebui să îţi cumperi şi perechea de pantofi potrivită, colierul, dress-urile şi câte şi mai câte.

Photo via Weheartit.com

Fugi de copii! Nu nu…nu de aia micuţi şi drăgălaşi, de copiile vestimentare, faimoase sub denumirea de “fake”, poate că nu îţi permiţi faimosul taior Chanel, dar nu merită nici să învesteşti inutil intr-un model copiat în detaliu, însă care după câteva purtări ar începe să se descoasă, să îi pice vreun năsturel şi încearcă să îţi imaginezi întreaga întâmplare la un eveniment exclusivist.

în acest caz totul ţine de respectul de sine de care dai dovadă,dacă  ţii cu adevărat la tine şi calitatea lucruşoarelor tale vei ştii că uneori e prea costisitor să cumperi lucruri ieftine.

Photo via Weheartit.com