Află ce sunt culorile calde și reci și cum să le potrivești

Ție ce culori ți se potrivesc?

Megem pe stradă și vedem o întreagă paletă de culori și combinații, alese cu bun simț și stil, îmbinări de culori îndrăznețe pe care chiar dacă tu nu le-ai purta, îți încântă privirea sau chiar asocieri mai puțin reușite.

Deși nu este o problemă evidentă, majoritatea femeilor se găsesc în dificultate atunci când vine vorba despre asocierea culorilor în vestimentația de zi cu zi. Unele dintre noi sunt inspirate, altele mai puțin. Trebuie doar să știi că este o chestiune de educație, de a avea câteva cunoștințe de bază în materie de culori și cu timpul va veni și experiența mult dorită.

Culori calde vs.culori reci

Toată lumea a auzit de diferențierea dintre culorile calde și culorile reci. Pe baza acestei diferențe și în funcție de culoare pielei, a părului și ochilor tău, vei reuși să ai parte de o combinație de culorii vii care să te scoată din monotonia unei zile.

Culorile calde se potrivesc unei persoane cu un tonus cald, pe când în cazul culorilor reci, acestea sunt recomandate persoanelor cu un tonus rece. Care sunt culorile calde și culorile reci și ce înseamnă a avea avea un tonus cald sau rece?

Culorile calde sunt potrivite persoanelor cu o anumită nuanță a părului, ochilor și tenului. Este vorba despre persoanele care au o nuanță a părului castaniu, maro-cupru, blond auriu sau roșcat. Culoarea ochilor este maro, albastru deschis sau verde-alună, iar tenul este deschis, de nuanța piersici sau auriu–maro.

În categoria culorilor calde intră culorile care au o bază de galben. Imaginați-vă o zi de toamnă însorită, cu multe nuanțe bogate în aur, portocaliu –maro, galben-verde (kaki), roșu ars și bej.

Din categoria culorilor reci fac parte cele care au o bază albastră. Gândiți-vă la zi de iarnă,  cu o zăpadă de un alb pur. Să nu uităm rozul, fucsia, violetul, vișiniul și negru. Dacă în garderoba voastră aveți haine de culori reci, atunci este foarte probabil să aveți următoarele combinații de tonuri de piele, ochi și păr.

Culoare părului tău este negru, mediu brunet, maro închis sau blond cenușiu, iar ochii sunt de culoare verde închis, albastru închis sau albastru deschis. În mare parte, tenul tău este de culoare măslinie.

Gândește-te, așadar, de două ori înainte să te îmbraci, pentru că ceea ce vei transmite vizual oamenilor din jur are mare legătură cu nuanțele pe care le alegi și îți va influența foarte mult starea de spirit.

Ionela Văcaru