Top zece culori pentru camera copilului tău

Singurul loc care reflectă personalitatea și imaginația copilului tău este dormitorul lui. Când îi amenajezi camera îți trebuie puțină creativitate și alegerea corectă a culorii. De aceea, noi venim în ajutorul tău cu câteva sugestii:

 

Verde

Adaugă un colț de natură în dormitorul copilului tău și acesta va dormi liniștit atât ziua, cât și noaptea. Alegerea culorii verde este una foarte bună, mai ales că poate fi combinată cu multe tipuri de mobilă sau culori.

 

Albul ca zăpada

Culoarea alb aduce lumină, face camera să pară mai mare și este recomandată pentru spațiile mici. Specialiștii în decorare ne recomandă asocierea culorii alb cu o culoare secundară sau cu una primară. Cel mai ușor de folosit este în materie de lenjerie de pat pentru un somn cu vise ca în povești.

Albastru

Au trecut timpurile în care albastrul era doar pentru băieți. Poți folosi albastrul pe post de culoare primară, secundară sau ca un accent pentru a arăta că e camera unui băiat. Interesant ar fi să colorați tavanul în albastru deschis și să adăugați spoturi mici din comerț pentru a da impresia de cer înstelat. Câțiva norișori pe timp de zi ar înfrumuseța și mai mult tavanul.

Maron

Ca o parte a pământului din fiecare familie, maronul poate fi folosit în orice cameră, dar merge de minune ca accent sau culoare secundară în dormitor. Specialiștii recomandă completarea unei umbre de maron cu o culoare luminoasă cum ar fi verde, alb sau roz.

 

Mov

În termenii Feng Shui, movul sau violetul este asociat cu elementul de apă, cu bogăția și o viață plină. Oamenii din domeniu spun că adoră să combine movul cu verdele din abundență. De asemenea, contrastarea lui cu galbenul poate ilumina o anumită zonă din cameră.

Roz

La fel ca albastrul, nici rozul nu mai este strict pentru fete. Această culoare veselă și luminoasă poate fi asociată de minune ca o culoare primară pentru dormitorul copilului domneavoastră. Pentru o urmă de lumină, folosește și o culoare mai puternică. De asemenea, culoarea roz poate merge în asociere cu verdele sau nuanța bronzului.

Turcoaz

Dă camerei copilului tău un aer de calm și pace cu un amestec de verde și albastru, adică turcoaz. Această culoare poate fi combinată sau asortată cu roz, maron, bronz, albastru sau alb. Câteva scoici și folosirea tonurilor mai închise și mai deschise în formă de valuri poate da impresia de mare. Dacă mai asortați și cu un covor maron deschis și mobila asemenea, copilul s-ar putea simți pe plajă în propriul dormitor.

Gri

Dacă nu vrei să mergi pe albul luminos, adaugă o culoare cool, un ton gri. Umbra neutră merge mai bine ca o culoare secundară și dă senzația de spațiu în cameră. Fii cu un pas înainte și scoate în evidență culoarea cu mobilă sau accesorii în tonuri metalice.

 

Magenta

O culoare tare, vibrantă ca magenta dă un accent puternic folosită atât pe post de culoare primară, cât și secundară. Specialiștii străini în decorații spun că ar merge bine cu un pat sau un așternut alb. Magenta poate fi combinată și cu alte culori ca albastru, verde, violet sau orice nuanță de bronz. Culoarea este recomandată pentru dormitorul copilului pentru că îi dă poftă de viață. Colorarea pereților în diferite tonuri de magenta, împreună cu un pat metalic cu așternuturi albe va fi camera din visul fetei dumneavoastră.

Sursă foto: www.ehow.com