Alb şi Roşu pentru Mărţişor

Cu fantezie şi imaginaţie, Peggy Sage ne propune să alegem cosmeticele care ne amintesc de cromatica Mărţişorului. Un duo alb – roşu de efect. Pentru sărbătoarea Primăverii, dar şi a Feminităţii, fiindcă 8 Martie nu este departe. Pentru iubite, prietene, partenere, colege.

Cadouri utile, dar în acelaşi timp pline de eleganţă şi rafinament fiindcă fac parte din trendurile internaţionale pentru cosmetică de înfrumuseţare.

Iată câteva sugestii din listă lungă de produse cosmetice care pot fi dăruite de Mărţişor.

1 Martie – Mărţişor

  • Ştiţi ce semnificaţie are această sărbătoare considerată 100% românească?

În trecut, părinţii dăruiau Mărţişorul copiilor, atât fetelor, cât şi băieţilor. Gestul era făcut în dimineaţa zilei de 1 Martie, înainte de răsăritul soarelui. Cum arată acest Mărţişor? De obicei, reprezenta o monedă din argint cu şnur bicolor pe care copiii o purtau prinsă la mână, în piept sau la gât. După ce era purtat toată lună Martie, Mărţişorul nu se aruncă la gunoi, ci era agăţat într-un copac înmugurit sau înflorit. Ce mesaj avea Mărţişorul? Se credea că toţi purtătorii lui vor fi sănătoşi tot timpul anului, norocoşi, feriţi de boli şi de deochi.

  • Ce simbolizează sărbătoarea Mărţişorului?

Este sărbătoarea primăverii, a renaşterii naturii, a revenirii la viaţă, a înnoirii, a triumfului vieţii asupra morţii. Conform calendarului ortodox, pe 1 Martie se serbează Sfânta Evdochia. Baba Dochia este o divinitate agrară şi maternă care capătă diferite denumiri şi înfăţişări de-a lungul anului: este Drăgaica sau Sânziana la 24 iunie, Maică Precista la 8 septembrie, Vinerea Mare la 14 octombrie şi Baba Dochia la 1 Martie.