Alimentele care te protejează de cancer

Aproximativ o treime dintre toate cazurile de cancer sunt legate direct de dietă. Pentru a ajuta la prevenirea cancerului, încearcă să consumi alimentele care luptă împotriva acestei boli incurabile. Aminteşte-ţi că „hrana bună” este o armă esenţială în lupta împotriva cancerului, precum şi în lupta cu orice boală. O nutriţie adecvată poate fi vitală în creşterea șanselor tale de a rămâne sănătos.

O dietă care conţine trei sau patru porţii pe săptămână de broccoli, s-a dovedit a fi suficientă pentru a ne proteja de polipi de colon.

Legumele crucifere (varza de Bruxelles, broccoli, varză, conopidă), ar trebui să fie uşor fierte şi bine mestecate atunci când sunt mâncate, în scopul de a beneficia pe deplin de potențialul lor anti-cancer.

Usturoiul este un aliment cu adevărat minunat. Se pare ca acționează foarte eficent asupra cancerului. Usturoiul are o serie de ingrediente active, acestea  sunt substanțe care inhibă activarea oncogenelor, precum şi dezvoltarea tumorilor. De asemenea, prezintă acţiune antiinflamatorie, antimicrobiană, întărește sistemul imunitar şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Ceaiul verde este cea mai buna sursa de catechine in dieta umană, si deceea ce trebuie să retinem  este că ceaiul verde conţine aproximativ de trei ori cantitatea de catechine găsite în ceaiul negru.

Cel mai bun mod de a creşte nivelurile de omega-3 în dietă este acela de a mânca peşte gras (somon, sardine, macrou) o dată sau de două ori pe săptămână.

S-a constatat faptul că roşiile ar putea ajuta la protejarea oamenilor împotriva cancerului de prostată. Roşiile conţin o concentraţie deosebit de mare de antioxidant eficient numit licopen. Organismul nostrum poate absorbi mai bine licopenul din alimentele procesate din tomate, cum ar fi sosurile, ceea ce înseamnă că pastele din grâu integral cu sos de roşii ar putea fi o modalitate delicioasă de a ne proteja împotriva bolilor.

Citricele sunt alimente esenţiale în prevenirea cancerului: asta datorită capacitatii lor de a acţiona direct asupra celulelor canceroase, precum şi potenţialului lor pentru îmbunătăţirea efectelor anti-cancer şi ai altor compuşi fitochimici prezenţi în dietă.

Vinul roșu are puternic  efect anti-cancer. Experţii recomandă două pahare pe zi pentru bărbaţi şi unul pentru femei.

Consumul zilnic de 40 de grame de ciocolată neagră (de ciocolată care conţine 70% masă de cacao), poate avea beneficii incredibile pentru sănătate.

Multe ierburi şi mirodenii folosite drept condiment, în special, ghimbirul, conţin cantităţi mari de molecule care acţionează ca anti-inflamatorii, compuși care reduc și riscurile de a dezvolta anumite boli cronice.

Uleiul de măsline lansează un atac asupra celulelor canceroase. Specialiştii recomandă utilizarea lui cȃt mai frecventă. Uleiul de măsline conține un complex de vitamine, acizi graşi saturaţi şi nesaturaţi și alte componente benefice organismului.

Pentru o viață sanatoasă vă recomandam o dietă cȃt mai diversificata şi echilibrată!

Mara Marushkl

Surse foto:

mccainfoodservice.com.au

broccolirecipes.co.uk

jaipurinverness.co.uk