Alin Burcea, Paralela 45: Tarifele la hotelurile din Romania vor scadea cu 10%

Turism RomaniaMasura anuntata ieri privind reducerea de anul viitor a taxei pe valoarea adaugata de la 24% la 9% pentru pachetele cu demipensiune, pensiune completa sau all inclusive din turism, va ajuta la scaderea cu pana la 10% a tarifelor hotelurilor din Romania, iar numerosi turisti vor alege sa manance in restaurantele hotelurilor, fata de situatia actuala, cand cei mai multi consumau doar micul dejun, inclus in pachet.

„Am asteptat aceasta ordonanta cu speranta! Felicitari conducerii ANAT si domnului Ministru Jianu, care ne-a promis acest lucru acum doua luni. Felicitari, domnule Ponta, este prima masura reala in 6 ani, de sprijin a turismului din Romania. Avem acum doua masuri bune, reducerea TVA-ului si voucherele de vacanta, ce urmeaza sa fi implementate, premisele cresterii circulatiei turistice interne in anul 2015. Domnul Ministru Jianu a promis ca vor exista facilitati si pentru agentii. De acum, am inceput sa il cred si il anunt ca lucram si la cateva clustere. Este pentru toti, un dar frumos de sarbatori, o premiza reala de crestere!”, explica Alin Burcea, Presedinte Paralela 45.

Pana acum, turistii care se  cazau la un hotel din Romania beneficiau de cazare cu mic dejun inclus taxat cu TVA de 9%, iar daca doreau sa ia masa de pranz sau cina la restaurantul hotelului TVA-ul aplicat era de 24%.

Reducerea TVA-ului va genera scaderi la nivelul tarifelor hotelurilor interne cu pana la 10% estimeaza Paralela 45, iar numarul de turisti care vor utiliza serviciile de masa ale hotelurilor va creste simtitor, daca pana acum mai mult de jumatate dintre ei mancau la hotel doar micul dejun, care era inclus in pachet. In plus aceasta masura va ajuta agentiile si in atragerea de straini, care desi interesati de Romania aleg alte destinatii pentru ca ofertele au preturi mai mari.

Despre Paralela 45

Paralela 45 activeaza de peste 24 de ani pe piata vacantelor, fiind cel mai cunoscut brand de turism din Romania. Paralela 45 a fost votata timp de sase ani la rand drept “Cea mai de incredere agentie de turism din Romania”, conform studiului independent Reader’s Digest. Paralela 45 pune la dispozitia turistilor romani peste 100 de circuite pe toate continentele, chartere, turism individual, corporate si intern, precum si bilete de avion. Mai multe detalii pe www.paralela45.ro